Marjolijn van Kooten. Foto: Arjan Benning
Marjolijn van Kooten. Foto: Arjan Benning (Foto: Arjan Benning)

Marjolijn van Kooten naar Schouwburg Hengelo: 'Geen taboe op angst en depressie'

HENGELO - De afgelopen twee seizoenen trok cabaretier Marjolijn van Kooten samen met psychiater Bram Bakker langs de theaters met de voorstelling 'Geen paniek', die ging over angst en depressie. Voor het eerste gaven Nederlandse theaters psychische ziekte een podium.

Marjolijn is terug met een nieuwe voorstelling en komt op donderdag 19 april vanaf 20.00 uur naar Schouwburg Hengelo. In de nieuwe show 'Ik zie de bui al hangen' gaat ze verder met waar ze in 'Geen paniek' gebleven is. ''Ze gaat in op het hebben van een depressie, gedachten aan suïcide en de angst voor een terugval'', aldus het theater. ''Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt...''

Geestige conferences worden afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor. ''Een combinatie van Kaandorp en Dorrestijn'', gaat de schouwburg verder.

Marjolijn leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. "Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is", aldus Marjolijn. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.
Kaarten zijn de reserveren kan via de website van Schouwburg Hengelo: www.schouwburghengelo.nl.

Meer berichten