Pimp je boek! Boekvouwen | Recycle Kunst

Foto: Dit is het affiche van Kulturhus Borne

Borne - Recycle kunst met Mirna Limon. Blaas een oud boek nieuw leven in! Mirna Limon, beeldend kunstenaar, geeft regelmatig workshops, waarbij afgeschreven boeken een tweede leven krijgen door er iets moois van te vouwen. In deze korte 2-delige cursus staat een specifieke techniek centraal, waarbij er zowel gevouwen, als geknipt wordt.

In twee avonden - op 12 april en op 26 april - leer je hoe je letters in een boek kunt creëren. Hiervoor krijg je een boekje met alle vouwpatronen van het alfabet. Aan de hand van het boekvouwpatroon kun je bijvoorbeeld een naam of woord in reliëf maken. 
Maak jij graag persoonlijke, originele en creatieve cadeaus voor bijvoorbeeld een jarige, een pasgeborene of voor iemand die geslaagd is? Dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens de eerste avond op 12 april krijg je uitleg over:

- Boekvouwen volgens een patroon, waarbij ook geknipt wordt

- Het berekenen van het benodigde aantal bladzijden

- Het op voorhand vouwen van pagina's op twee niveaus

- Het aftekenen van het patroon

- Het inknippen van de afgetekende pagina's

- Het vouwen van de ingeknipte pagina's

Tijdens de tweede les op 26 april krijg je uitleg over:

- Het aanpassen van het boekvouw-alfabet-patroon aan de hoogte van een boek

- Verschillende mogelijkheden om het boek te versieren

Mocht je klaar zijn met het vouwen van je gekozen naam of woord, dan kun je jouw boekvouwkunstwerk tijdens de tweede les voorzien van een mooie kaft en eventueel gekleurde pagina's. Hiervoor kun je eigen materialen meenemen, of je kunt de materialen aanschaffen bij de docent.

N.B. De tweede les volgt met opzet twee weken later, omdat deze cursus gemiddeld zo'n 8 uur ''huiswerk'' van de cursisten vraagt. De daadwerkelijke tijd is uiteraard afhankelijk van hoe snel je het vouwen, meten en knippen in de vingers krijgt en van de hoeveelheid letters die je wilt vouwen. Mocht je thuis ergens tegenaan lopen, dan heb je tijdens de tweede les nog de gelegenheid om vragen te stellen en om de techniek tot in de puntjes in de vingers te krijgen.

Informatie

Wanneer?: Op donderdag van 19:30-21:30 uur

Voor wie?:Vanaf 16 jaar en ouder
Kosten: € 50,00

(incl lesmateriaal: vouwalfabet t.w.v. € 17,50, boek wat je gaat vouwen en kop koffie/thee)

Duur: 2 lessen

Locatie: V4 in Kulturhus Bore
Docent: Mirna Limon
Start: 12 april 2018

Meer berichten