Susannen van den Beukel, lijsttrekker ChristenUnie: "Het station staat voor mij symbool voor bedrijvigheid, verbinding, innovatie en samenwerking." Foto: gemeente Hengelo
Susannen van den Beukel, lijsttrekker ChristenUnie: "Het station staat voor mij symbool voor bedrijvigheid, verbinding, innovatie en samenwerking." Foto: gemeente Hengelo (Foto: gemeente Hengelo)
Politiek

'Omzien naar elkaar en opkomen voor onze naasten'

Hengelo - Op woensdag 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In deze rubriek stellen wij elke week een lijsttrekker van een Hengelose politieke partij aan u voor. Deze week is de beurt aan Susanne van den Beukel, lijsttrekker van de ChristenUnie.

Wat is voor u het mooiste stukje Hengelo en waarom?
"Dan denk ik meteen aan het station. Dat staat voor mij symbool voor bedrijvigheid, verbinding, innovatie en samenwerking. Met mijn culturele achtergrond vind ik het fantastisch om te zien hoe het station is gebouwd. Bovendien kwam ik er tien jaar lang bijna dagelijks, omdat ik met de trein naar mijn werk reisde. Dan zie je de dynamiek van alle mensen die er rondlopen, die in of juist uit de trein stappen. Die dynamiek vind ik tekenend voor deze stad, het maakt ook dat ik me hier thuis voel. Bovendien heb je vanaf het perron een prachtig uitzicht over de stad."

Wat onderscheidt uw partij het meest van de andere partijen?
"Wij zijn een christelijke, sociale middenpartij. Met sommige standpunten zijn we meer links, met andere meer rechts. Onze partij wil de christelijke normen en waarden vertalen naar de politiek. Wij lopen niet weg voor bepaalde zaken, maar nemen juist onze verantwoordelijkheid. Er is een relatie en verbinding tussen mensen, want we leven in een samenleving, met de nadruk op samen. We moeten omzien naar elkaar en opkomen voor onze naasten, ongeacht herkomst, ras, leeftijd of geaardheid. De ChristenUnie is weliswaar een christelijke partij, maar we beperken ons niet alleen tot christenen."

U mag één dag de baas van Hengelo zijn. Wat zou u direct doen?
"Ik merk dat er bij veel Hengeloërs de nodige frustratie bestaat over de politiek. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze niet gehoord worden door de gemeente. Ik wil die dag graag gebruiken om dat te doorbreken. Daarom zou ik een live radio-interview willen geven waarin ik de inwoners eerlijk wil bijpraten over de lokale politiek. En dan vooral over wat een lokale partij wel en niet kan doen, want er zijn nu eenmaal zaken waar de lokale politiek geen invloed op heeft. Verder zou ik alle gemeenteambtenaren op die dag vrij- willigerswerk willen laten doen op bijzondere plekken waar al veel Hengeloërs zich vrijwillig inzetten. Dan kun je denken aan: meehelpen bij de voedselbank, koffie schenken voor ouderen, meelopen als coach bij Wijkracht of mensen begeleiden bij het invullen van formulieren voor BudgetAlert. Dat verrijkt namelijk je kijk op de stad."

Waar wilt u over vier jaar trots op zijn?
"Ik zou er trots op zijn als inwoners door toedoen van de ChristenUnie, door de transparantie die wij bieden, weer vertrouwen in de politiek hebben gekregen."

"Verder hopen we van harte dat Hengelo over vier jaar weer een aantrekkelijke binnenstad heeft", vervolgt Susanne. "Met een gezonde balans tussen groen, winkels en plekken om te verblijven (cafés, terrassen, restaurants). Het liefst zien we dat het centrum gedomineerd wordt door voetgangers en dat er meer gratis fietsenstallingen komen."

Het derde punt betreft de gehele regio: "Ik zou over vier jaar graag zien dat de samenwerking in Twente aanzienlijk is gegroeid. Meer bedrijvigheid, meer werkgelegenheid en een krachtige en inspirerende grensoverschrijdende samenwerking. Onze slogan luidt immers ook: zorg voor elkaar, een vitale binnenstad in een gezond en ondernemend Twente."

Meer berichten