Marcel Elferink: "Als ik door Hengelo rijd en de stadhuistoren zie, voel ik me thuis. 's Avonds zijn de verlichte torens van het stadhuis en de Lambertusbasiliek bakens in de stad." Foto: Gemeente Hengelo
Marcel Elferink: "Als ik door Hengelo rijd en de stadhuistoren zie, voel ik me thuis. 's Avonds zijn de verlichte torens van het stadhuis en de Lambertusbasiliek bakens in de stad." Foto: Gemeente Hengelo (Foto: Gemeente Hengelo)
Politiek

'Hengelo is bovenal een krachtige en sociale gemeenschap'

Op woensdag 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In deze rubriek stellen wij elke week een lijsttrekker van een Hengelose politieke partij aan u voor. Deze week is de beurt aan Marcel Elferink, lijsttrekker van het CDA.

Wat is voor u het mooiste stukje Hengelo en waarom?

"Er zijn veel mooie plekken in Hengelo, maar de stadhuistoren springt er wat mij betreft uit. Als ik door Hengelo rijd en de stadhuistoren zie, voel ik me thuis. 's Avonds zijn de verlichte torens van het stadhuis en de Lambertusbasiliek bakens in de stad. Vanaf de stadhuistoren kun je, zeker in de zomer, goed zien hoe compact en groen Hengelo is. Het buitengebied is nooit ver weg. Als je uitkijkt over Hengelo zie je een prachtige stad die in ontwikkeling is. Dat vind ik mooi en bijzonder om te zien."

Wat onderscheidt uw partij het meest van de andere partijen?

"Voor het CDA is Hengelo naast een gemeente bovenal een krachtige en sociale gemeenschap. Het is een stad waar de inwoners samen bouwen aan een plek waar ze zich thuis voelen. Mede daardoor worden er in Hengelo veel initiatieven ontplooid en kent onze stad een rijk verenigingsleven met veel vrijwilligers. Volgens onze partij staat niet het individu of de overheid centraal, maar de samenleving en de mensen in hun onderlinge verbondenheid. Daar moeten we zuinig op zijn, want dat is het sociale DNA van Hengelo. Het CDA wil ruimte geven aan nieuwe initiatieven en hulp en ondersteuning bieden waar dat kan."

U mag één dag de baas van Hengelo zijn. Wat zou u direct doen?

"Ik zou elke inwoner die zich eenzaam voelt, uitnodigen om mee te gaan naar een ontmoetingsplek in de buurt. Daar leren ze andere wijkbewoners kennen en kunnen ze samen iets eten of drinken, meedoen aan activiteiten of gewoon gezellig een praatje maken. Ik zou graag zien dat mensen die eenzaam zijn, of ze nu jong zijn of oud, op die manier weer in contact komen met anderen. Het leven is vele malen mooier als je dit samen kunt delen met anderen."

Waar wilt u over vier jaar trots op zijn?

"Dan wil ik trots zijn op een bruisend Hengelo met een aantrekkelijk en vitaal stadshart. Het actieplan binnenstad moet over vier jaar zijn uitgevoerd, zodat we kunnen genieten van: een nieuw evenementenplein, een prachtig marktplein, een sfeervolle inrichting van het winkel- en horecagebied en een groen stadspark rond de Lambertusbasiliek. Het zou mooi zijn als alle lege panden weer zijn gevuld en de terrassen vol zitten."

"Verder vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Daarvoor moeten er voldoende banen zijn en alle jongeren moeten kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ook is het van belang dat de zorg goed is geregeld en dat we in Hengelo omzien naar elkaar en voor elkaar zorgen."

"Het derde punt heeft alles te maken met woningbouw", zegt Marcel en hij legt uit: "Voor iedereen in onze stad moet er een goede, betaalbare en duurzame woning zijn met zorg en ondersteuning in de nabijheid, voor als dat nodig mocht zijn. Dat betekent dat nieuwbouw in versneld tempo voortgezet moet worden en dat lege gebouwen en braakliggende stukken grond een nieuwe invulling krijgen."

Meer berichten