Fractievoorzitter Hanneke Steen
Fractievoorzitter Hanneke Steen (Je Leukste Foto)

Het CDA intruduceert een jeugdlintje in Hengelo

Hengelo - Het CDA wil graag meer erkenning voor wat jongeren in Hengelo doen. Er zijn veel kinderen en jongeren die een belangrijke bijdrage leveren aan onze stad, maar niet in aanmerking komen voor een Koninklijke of gemeentelijke onderscheiding. Om dat mogelijk te maken komt het CDA met een motie die het jeugdlintje in Hengelo introduceert.

Inspiratie
In Hengelo is er regelmatig aandacht voor volwassenen die een bijzondere bijdrage aan de stad leveren. Zo wordt er regelmatig een Nijverbij uitgereikt en kennen we de jaarlijkse lintjesregen. Een mooie traditie en een waardevolle erkenning voor mensen die zich buitengewoon hebben ingezet voor Hengelo. "Vaak hebben zij zich een lange tijd verdienstelijk gemaakt. Daar kijk ik altijd met veel bewondering naar." zegt fractievoorzitter Hanneke Steen. "Jongeren kunnen vaak nog niet zo'n lange lijst laten zien, maar verdienstelijk is hun bijdrage zeker. We zien graag dat ook de jeugd zo'n mooie blijk van waardering van de gemeente kan krijgen. Ook zij zijn een grote inspiratie voor de stad".

Steun
In de raadsvergadering van 6 maart dient Hanneke Steen daarvoor een motie in. Ze hoopt op brede steun: "Niet lang geleden hebben we als gemeeteraad het idee van een jongerenraad omarmd. Dit laat zien dat we het allemaal belangrijk vinden om jongeren actief te betrekken bij de stad. Het uitreiken van een jeugdlintje is daar een ultiem voorbeeld van".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding