WOMEN'S MARCH Hengelo op 8 maart

Hengelo - Op Internatioanel Vrouwendag, donderdag 8 maart, wordt een demonstratie gehouden in het kader van Internationale Vrouwendag in de vorm van een optocht door het centrum van Hengelo

De tocht start om 19.00 uur Achterkant Schouwburg, bij Regenboogbank (Ontwerp Telma van den Hoven). Einde hoek Enschedesetraat – Beursstraat, bij 't Wiefie (Kunstwerk Guusje Beverdam)

Waarom?
In 2017 zijn er over de hele wereld massale Women's Marches gehouden, met name in Amerika. Vrouwen, en mannen, protesteerden tegen de ongelijkwaardige positie van vrouwen . In Hengelo willen we solidair zijn met vrouwen die onderdrukt worden, slachtoffer zijn, achtergesteld, misbruikt en vernederd worden, in Nederland en de rest van de wereld.

50% van de wereldbevolking is vrouw; 66 % van al het werk wordt verricht door vrouwen; 10 % van het wereldinkomen wordt verdiend door een vrouw; 1 % van alle bezittingen zijn in handen van vrouwen; 5 % van alle regeringsleiders zijn vrouwen.
75% van de allerarmsten op de wereld zijn vrouwen; 66 % van alle analfabeten zijn vrouwen; 75 % van alle vluchtelingen is vrouw; 38 % van de 150 leden van de Tweede Kamer is vrouw; 23% verdienen vrouwen minder dan mannen.

De organisatie stelt fakkels beschikbaar (zelf meegenomen fakkels zijn niet toegestaan). Spandoeken, borden die het doel van de mars ondersteunen zijn zeer welkom. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig, deelname op eigen risico.

Meer berichten