Oald Hengel met 'Herinneringen aan Hengelo in WO II'

Hengelo - Museum Hengelo organiseert eenmaal per maand op een dinsdagmiddag een gezellige koffiemiddag. Deze keer op dinsdag 13 maart, aanvang 14.00 uur. Daarvoor nodigen wij iedereen uit die onder het genot van een kop koffie even gezellig wil bijpraten. 

Er zijn Hengeloërs die de oorlog hebben meegemaakt in Hengelo of verhalen uit eerste hand hebben gehoord. Zij worden uitgenodigd om die herinneringen in het museum te vertellen, en om die verhalen vast te leggen voor volgende generaties.

Ook personen die geïnteresseerd zijn in de verhalen en herinneringen aan Hengelo in de Tweede wereldoorlog worden uitgenodigd naar Museum Hengelo te komen. Marinus van Rooy, bekende Oald Hengel kenner, zal zijn herinneringen voor ons ophalen. Dat doet hij onder meer aan de hand van foto's en diverse objecten die in de Oorlogskamer van het museum te bezichtigen zijn. De spreker richt zich specifiek op gebeurtenissen die in Hengelo plaatsgevonden hebben.

Bovendien zal die middag een film vertoond worden om het geheugen van bezoekers te stimuleren. Locatie: Museum Hengelo, Beekstraat 51. Entree gratis.

Meer berichten