Winnaars Rotary Streetsoccertoernooi bekend

Hengelo - Muziek klonk door de hal en een gejuich steeg op. De winnaars hadden echt een Moment of Fame, terwijl ze over de lange, rode loper naar het podium liepen om te worden gehuldigd. Niet alleen zij, maar alle 780 kinderen hebben een fantastisch toernooi gespeeld. Er is sportief gevoetbald met langs de lijn een enthousiaste fanclub van ouders, opa's, oma's en leerkrachten.

De prijzen werden uitgereikt door spelers van FC Twente Peet Bijen, Joëlle Smits, Jassina Blom en Nicky Evrard en door Coen Thönissen van hoofdsponsor Heutink ICT. De Fair Play Award werd uitgereikt door Lorraine Lents van de Rabobank die deze prijs ook sponsorde.

Het toernooi werd dit jaar voor het eerst in Hangar11 gehouden. "Veel ruimte en lekker warm", was de reactie van een van de spelers uit groep 8. "Wat jammer dat ik volgend jaar niet meer mee kan doen." Ook de ouders reageerden positief en vonden de afstand naar Hangar11 geen probleem. De organisatie zelf is heel tevreden over het verloop van het toernooi en de nieuwe locatie. "Volgend jaar weer", is de conclusie.

Het Streetsoccertoernooi is een initiatief van Rotary Club Hengelo-Driene. Dit jaar hebben maar liefst 149 teams met leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Hengelose basisscholen deelgenomen. Het toernooi wordt samen met Hengelo Sport georganiseerd, studenten van het ROC van Twente fluiten de wedstrijden.

Aan het toernooi is altijd een goed doel gekoppeld. Dit jaar is een cheque van € 10.000,- uitgereikt aan het Jeugdsportfonds Hengelo Borne. Wethouder Mariska ten Heuw en ambassadeur van het Jeugdsportfonds, Sander Boschker namen de cheque afgelopen dinsdag in ontvangst. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie of sportkleding voor kinderen die het thuis financieel niet breed hebben. Van dit bedrag kunnen 45 kinderen een jaar lang sporten.

Meer berichten