Studenten aan woonruimte geholpen in Enschede of Hengelo

Enschede/Hengelo - Gemeente Enschede, Woningstichting De Veste, Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT), Saxion Hogeschool en Universiteit Twente hebben afgelopen week 'Roomspot' gelanceerd. Dit is een nieuw online platform, waar studenten en jongeren een compleet overzicht vinden van beschikbare kamers en zelfstandige woonruimte in Enschede en Hengelo. Voorheen moesten studenten en jongeren zich op verschillende websites inschrijven om voor woonruimte in aanmerking te komen. Met roomspot.nl is dat nu verleden tijd.

Ruud Mittendorff, directeur-bestuurder van Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT), vertelt: "Het woonaanbod in deze regio was enorm versnipperd, wat de zoektocht van jonge woningzoekenden lastig maakte. Wij wilden deze zoektocht eenvoudiger maken door beschikbare woonruimten van verschillende aanbieders op één centraal punt te verzamelen."
Roomspot.nl biedt studenten, jongeren en PhD's uit binnen- en buitenland een volledig overzicht van het woonaanbod in deze omgeving. Stichting Jongeren Huisvesting Twente en Woningstichting De Veste plaatsen hierop dagelijks beschikbare kamers, studio's en appartementen. In de toekomst is de ambitie om ook samen met ander aanbieders te werken en zo van de portal dé centrale ingang te maken.

De website is tweetalig, Nederlands en Engels, zodat ook internationale studenten voor vertrek naar Nederland eenvoudig woonruimte kunnen vinden. Inschrijving bij Roomspot is gratis en woningzoekenden kunnen een eigen zoekprofiel aanmaken zodat zij in één oogopslag het woonaanbod zien.

Meer berichten