€ 10.000,- voor Jeugdsportfonds Hengelo-Borne

Hengelo - De sponsoren van het Rotary Streetsoccertoernooi brachten een groot bedrag bij elkaar. "Wat een geweldig bedrag," straalde Rob Weber van het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne. "Hiermee kunnen we 45 kinderen een jaar lang laten sporten." Sander Boschker, ambassadeur van het Jeugdsportfonds en wethouder Mariska ten Heuw ontvingen samen een cheque van € 10.000,- voor het Jeugdsportfonds uit handen van Jaap Komen, voorzitter van Rotary Club Hengelo-Driene. De club is initiatiefnemer van het Streetsoccertoernooi dat zij al voor de vijfde keer samen met Hengelo Sport organiseert.

"Ik ben heel blij met dit initiatief, want het is belangrijk dat ieder kind kan sporten," aldus de wethouder. "In Hengelo zijn 2000 kinderen van wie de ouders de contributie van een club of de sportkleding die erbij hoort, niet kunnen betalen. Het Jeugdsportfonds draagt deze kosten en zorgt er zo voor dat deze kinderen ook mee kunnen doen." Het bedrag is bij elkaar gebracht door hoofdsponsor Heutink ICT en zo'n vijftig andere, voornamelijk Hengelose, bedrijven die het toernooi sponsoren.

Het streetsoccertoernooi is vandaag van start gegaan. Op woensdagmiddag tussen 13.30 en 20.00 uur zijn nog voorrondes. Uit alle categorieën plaatsen de beste acht teams zich voor de finaleronde. Die vinden plaats op dondermiddag tussen 15.30 en 19.00 uur. Aansluitend worden de prijzen uitgereikt, naar alle waarschijnlijkheid door een of meerdere spelers van FC Twente en FC Twente Vrouwen. Tijdens het toernooi zijn in totaal bijna 800 leerlingen in beweging geweest op de voetbalvelden in Hangar11 op Evenenementenlocatie Vliegveld Twenthe.

Het complete wedstrijdschema, evenals alle sponsoren en veel meer informatie, is te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl of onze Facebookpagina.

Meer berichten