Verlichte praalwagens maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad en zorgen voor een spetterende lichtparade. Foto: Christiaan van der Meij
Verlichte praalwagens maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad en zorgen voor een spetterende lichtparade. Foto: Christiaan van der Meij (Foto: Christiaan van der Meij)

Alaaf! Alaaf! Alaaf! Carnaval in Hengelo met Lichtparade

Hengelo - Aankomend weekend staat Hengelo in het teken van carnaval. Met op vrijdagavond 9 februari de Twentse Lichtparade en op zaterdag 10 februari de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht. En zondag kan je door naar het Noorker Carnaval bij VIOS.

Twentse Lichtparade
Zodra de schemering valt en de stadsverlichting in de binnenstad van Hengelo is uitgeschakeld, worden de straten met honderdduizenden lampjes sfeervol verlicht. Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad en zorgen voor een spetterende lichtparade. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.


De optocht start om 19.15 uur aan de Bankastraat en volgt dan de route: Deldenerstraat, Langestraat, Burg. Jansenplein, Wemenstraat, De Wetstraat, Wolter ten Catestraat, Beursstraat, Enschedesestraat, Lambertusbasiliek, naar de Marskant waar het einde van de optocht is.

Hengelose
Gezinscarnavalsoptocht

De Hengelose Gezinscarnavalsoptocht wordt op zaterdag 10 februari voor de 41ste keer gehouden in de binnenstad van Hengelo. Dit is een optocht voor Hengeloërs, door Hengeloërs. In de loop der jaren is de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht uitgegroeid tot een echt Hengelo' s evenement waar jong en oud aan mee doet. Het unieke aan deze optocht is dat het een evenement is waar naast de carnavals- en optochtverenigingen diverse groepen aan mee doen zoals: scholen, scoutingverenigingen, politieke partijen, vriendengroepen en stichtingen.

De optocht start om 14.00 uur aan de Bankastraat.

Noorker Carnaval
Zondag 11 februari staat VIOS op de kop met het Noorker Carnaval.

Het belooft een gigantisch spektakel te worden!

Het programma start om 14.00 uur. Voor de kleintjes is er een kinderdisco.

Laat je gaan op de beste gouwe ouwe (carnavals)hits van de jaren 80 en 90, de beste beats uit de top40 of lekkere après ski nummers.

Meer berichten