Jeanette Hoekstra 'Jas van mijn moeder'
Jeanette Hoekstra 'Jas van mijn moeder'

Expositie 'Identitijd' in Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo

Hengelo - Bij Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo opent Lous Kerkhof, directeur van de Hengelose cultuurinstelling Oyfo Kunst & Techniek, waar Zaal Zuid deel van uitmaakt, op vrijdag 2 februari om 16.00 uur de expositie van 'Identitijd' met ca. 120 kunstwerken van 70 kunstenaars uit heel Overijssel. Identitijd is een grensoverschrijdend kunstproject / verdiepingsprogramma voor professionele- en amateur beeldend kunstenaars in Overijssel en Drenthe en wordt georganiseerd door Stichting Beeldruimte en Kunst & Cultuur Drenthe (K&C).

Het project daagt de deelnemers uit om na te denken over het begrip Identiteit, in een wereld die volop in beweging en verandering is. "Wat of wie bepalen onze identiteit in deze tijd?" (vandaar de schrijfwijze Identi-Tijd) "Wat betekent het thema voor kunstenaars en speelt het een zichtbare rol in het werk?" Na twee inspiratiedagen, afgelopen november, waarin werd ingezoomd op het thema, openen in februari en maart twee grote exposities in Hengelo en Emmen.

De exposities bieden volop gelegenheid tot ontmoeting, inspiratie en reflectie.

Aan het project zijn per provincie 5 boegbeelden verbonden. Dit zijn gerenommeerde kunstenaars voor wie het thema Identitijd een belangrijke element in hun werk is. Zij zijn sparringpartner voor alle deelnemers en zullen de Masterclasses leiden die 10 genomineerde exposanten per provincie krijgen aangeboden. Het publiek en de boegbeelden kiezen uit beide exposities elk 10 kunstenaars, wiens werk op bijzondere wijze het thema reflecteert. Op de laatste dag van de expositie (zaterdag 10 maart) worden deze genomineerden bekend gemaakt. De 5 boegbeelden in Overijssel zijn: Rudy Simon (Zwolle), Astrid van Loo (Deventer), Ricardo Liong-A-Kong (Hengelo), Jeanette Hoekstra (Deventer) en Tamme de Boer (Zwolle). Samen met de Drentse boegbeelden begeleiden zij het vervolgtraject van Identitijd.

Als extra activiteit wordt op woensdag 18 april bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle een Symposium over Identitijd georganiseerd, dat toegankelijk is voor een breed publiek.

De expositie in Zaal Zuid kunstpodium, Hengelo loopt van 3 februari t/m 10 maart 2018
Openingstijden: wo-vr 13.00 – 16.00 uur, za en zo: 14.00 – 17.00 uur

Meer berichten