Excursie naar windmolens voor 'Wind voor Buren'

AMBT DELDEN/BORNE – Annemarie en Bert Kristen, stichting Borne Energie en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie organiseren een excursie naar windmolens. Dit is vanwege het initiatief 'Wind voor Buren', voor twee windmolens langs de snelweg A1/A35 ter hoogte van Borne.

Annemarie en Bert Kristen, Borne Energie en Raedthuys Pure Energie hebben veel reacties gekregen op hun idee voor twee windmolens. Wat daarin opviel, is dat veel mensen er behoefte aan hebben om windmolens te ervaren en om een beter beeld te krijgen van onder andere het geluid. Daarom wordt deze excursie georganiseerd.

Datum en locatie
De excursie wordt gehouden op vrijdag 9 maart 2018 en dan wordt het Windpark Sellen-Haggarten in Steinfurt (Duitsland) bezocht. Dit zijn acht windmolens met een ashoogte van 134 meter, een rotordiameter van 131 meter en daardoor een tiphoogte van 199,5 meter. Dat is ongeveer het formaat windmolen waar ook aan wordt gedacht voor 'Wind voor Buren'.
Meer informatie over dit windpark staat op www.windpark-hollich.de/bautatigkeit-sellen.
Er wordt gezorgd voor een bus die deelnemers aan de excursie van Borne naar de windmolens brengt en weer terug naar Borne. Vanuit Borne is het ongeveer een uur rijden met de bus.
Datum: vrijdag 9 maart 2018.
Vertrektijd: 13.30 uur vertrek vanuit Borne, verwachte terugkomst rond 17.30 uur.
Instappen in bus: vanaf 13.15 uur.

Tijdens de excursie zal ook een expert van adviesbureau Bosch & van Rijn aanwezig zijn om meer gedetailleerde vragen over bijvoorbeeld geluid en slagschaduw te kunnen beantwoorden. Verder gaan Annemarie en Bert Kristen en mensen van Borne Energie en Raedthuys Pure Energie uiteraard ook mee.

Aanmelden
Wie mee wil op deze excursie, kan zich hiervoor aanmelden. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart 2018 door een e-mail te sturen naar info@windvoorburen.nl, onder vermelding van naam en het aantal personen dat mee wil. Opgeven kan ook door te bellen met Matthijs Oppenhuizen van Raedthuys Pure Energie via 06-57870755.
Wie zich aanmeldt, krijgt aanvullende informatie zoals het exacte programma en precieze vertrekpunt van de bus.
Kijk voor meer informatie over 'Wind voor Buren' op www.windvoorburen.nl

Meer berichten