Linda en Pim wonnen, met dank aan Enschedeërs Mark en Danielle, de goededoelenrally Mystery Roads. Foto: Robbert Maas
Linda en Pim wonnen, met dank aan Enschedeërs Mark en Danielle, de goededoelenrally Mystery Roads. Foto: Robbert Maas

Alle teams Stichting Vlinderkind op podium bij 'Mystery Roads'

Op zaterdag 13 januari gingen er voor Stichting Vlinderkind drie teams van start in de Europese rally Mystery Roads. Een week later namen deze drie teams het volledige podium in bezit!

Enschede/Hengelo - Linda Koehorst-van der Vegt en haar broer Pim van der Vegt reden voor de tweede keer samen voor Stichting Vlinderkind. De twee zijn geboren in Hengelo en getogen in Borne. Linda is al voor de derde keer deelneemster met een team Vlinderkind aan deze rally. De Hengelose heeft een goede reden waarom ze steeds weer meedoet: "Ik ben moeder van de 14-jarige Derk. Hij heeft de ongeneeslijke en erfelijke huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB), ook wel bekend als blarenziekte. Kinderen met deze ziekte worden ook wel 'vlinderkinderen' genoemd. Daarnaast vind ik het geweldig om mee te doen aan deze jaarlijkse goededoelenrally dwars door Europa."

De leden van de drie Vlinderkindteams willen met hun deelname aandacht vragen voor de ziekte en de stichting op de kaart zetten. Dat deden ze ondermeer door een zelfbedachte prijsvraag. Linda: "De drie Vlinderkindteams vroegen aan de thuisblijvers om te schatten 'hoeveel kilometer de door de organisatie uitgezette route was'. Voor 15 euro kon men een gokje wagen en meedingen naar mooie prijzen, beschikbaar gesteld door bedrijven. Totaal is er met dit initiatief 1.300 euro opgehaald. Een sponsor heeft dit bedrag aangevuld tot 1.500 euro. Ondertussen komt er trouwens nog steeds geld binnen."

De rit ging per Ford Galaxy via Zwitserland, Italië en Frankrijk naar Engeland en Schotland. Vanuit Bretagne werd de overtocht per boot naar het Engelse Portsmouth gemaakt. Daar kregen de teams een uitgebreide rondleiding bij de Red Bull Racing Factory in Milton Keynes, alwaar directeur Christian Horner de groep te woord stond.

Linda: "Er zat uiteraard ook een wedstrijdelement in de rally. Deelnemers konden in de dagetappes punten verzamelen. Thuisblijvers hielpen mee, bijvoorbeeld bij fotozoekopdrachten. We hadden allemaal een 'backoffice', die elke dag met smart zat te wachten op de opdracht voor die dag. Per whatsappgroep werd gezamelijk gezocht naar de antwoorden. Een deel van de backoffice zat in Twente. Enschedeërs Mark Spoelstra en Danielle Ketterink waren er elke dag al vroeg voor uit de veren. Mede door hun inzet konden de opdrachten opgelost worden."

Uiteindelijk eindigden Linda en Pim op plek 1. Henk en Patrick belandden op plek 2 en Kitty en Lenny op plek 3. Henk, Patrick, Kitty en Lenny zijn afkomstig uit de Achterhoek. Info:

www.facebook.com/teamvlinderkind

Meer berichten