Foto: Philipsburg Jubilee Library

Boekverkoop voor zwaar beschadigde bibliotheek Sint Maarten

Hengelo - Op 6 september 2017 raasde de orkaan Irma over Sint Maarten. Ook de openbare bibliotheek, Philipsburg Jubilee Library, bleef niet gespaard. Het gebouw is zwaar beschadigd, bijzondere boekencollecties zijn vernietigd en het medialab is leeggeplunderd. Bibliotheek Hengelo wil helpen bij de wederopbouw en doneert alle opbrengsten van de boekverkoop op zaterdag 10 februari aan de landelijke actie Boekenstorm voor Sint Maarten.

De actie is het initiatief van bibliothecarissen en bibliotheken in heel Nederland. In overleg met de directeur van Philipsburg Jubilee Library, Monique Alberts, zijn de prioriteiten voor de actie vastgesteld. De donaties gaan naar het herstellen van de bibliotheekfunctie door middel van noodgebouwen en het creëren van een plek waar de kinderen weer onderwijs kunnen genieten. Bovendien wordt een deel gebruikt voor de aanschaf van e-boeken, e-readers, tablets en laptops om het medialab weer in te kunnen richten.

De boekverkoop voor Sint Maarten vindt plaats op zaterdag 10 februari van 09.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34. Er worden afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s verkocht. Alle opbrengsten daarvan worden geschonken aan de Philipsburg Jubilee Library op Sint Maarten. Let op: aankopen kunnen alleen gepind worden. Een donatie in contant geld kan achtergelaten worden in de aanwezige donatiebox.

Meer berichten