Gezocht: kinderen voor buitencursus 'De Groene Handenclub'

Hof van Twente - Gezocht: kinderen voor buitencursus 'De Groene Handenclub'. Op woensdagmiddag 7 maart start de nieuwe cursus "De Groene Handenclub" voor kinderen die graag buiten willen zijn: met hun handen in de aarde willen werken, wroeten, zaaien, zorgen en oogsten.

In deze 6-weekse cursus leren kinderen hoe zaadjes eetbare producten worden, komen de seizoenen aan bod, het weer, en de beestjes die helpen of juist tegenwerken bij het verbouwen van groenten en fruit. Maar er wordt ook getimmerd met hout, zoals een wormenhotel, een insectenhotel en een moestuinbak, waar weer mee gewerkt wordt.

De cursus is bestemd voor kinderen van 8-12 jaar en die van hun ouders een beetje vies mogen worden. Er wordt buiten gewerkt en alleen als het hard regent gaat de groep naar binnen om te schuilen. Er kunnen maximaal 8 kinderen meedoen.

Er zijn 6 middagen van 14.30-16.00 uur op locatie van de Stadslandbouw Hof van Twente, aan de Kerkstraat 123 in Goor. De lessen zijn op 7/14/21/28 mrt en 4/11 april 2018. Cursusprijs is € 60,- en dat is inclusief grond, zaden, hout en andere benodigdheden.

Meer informatie staat op de website www.reggehof.nl/creatief-centrum. Vragen zijn welkom bij de cursus coördinator op creatiefcentrum@reggehof.nl en aanmelden gaat eenvoudig via info@reggehof.nl.

Het voorjaar komt er weer aan, tijd om naar buiten te gaan. En buiten valt ook heel veel te leren! Doe jij ook mee?

Meer berichten