Winnend ontwerp marktplein wordt 8 december bekend gemaakt

Hengelo - Een overweldigende luide Stem voor het marktplein! Ruim 4.100 Hengeloërs hebben de afgelopen week de moeite genomen om hun stem uit te brengen op het marktplein. En daar zijn Niels Versteeg, namens Stichting Vastgoed Hengelo, Roland Schwind, namens Stichting Centrummanagement Hengelo, Wouter Reinders, namens Bureau Hengelo en Joop Nijenhuis, namens gemeente Hengelo heel erg blij mee! "Hierbij willen we iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn of haar stem op het marktplein! Op vrijdag 8 december maken we om 9.00 uur het winnende ontwerp bekend. Volg ons op facebook via @stemophetmarktplein."

Een gezellige drukte op het stembureau
"Zondag 26 november opende het stembureau om 12.00 uur zijn deuren. En vanaf dat moment is het er eigenlijk geen moment echt rustig geweest. Het stembureau was tijdens winkeltijden geopend. Met name op de koopavond, zaterdag en koopzondag konden we niet voorkomen dat mensen even moesten wachten voordat ze een stembiljet kregen. Want iedereen moest zich legitimeren, zodat elke Hengeloër vanaf 8 jaar ook maar één keer zijn of haar stem kon uitbrengen. Op zondag 3
december verliet de laatste stemmer om vijf over vijf het pand."

Tellen van de stemmen
De stemmen zijn in een afgesloten stembus gedeponeerd. Notaris Marres van Suwijn Notarissen heeft de stembus op zijn kantoor geleegd en is nu druk bezig met het tellen van de stemmen. Het totaal aantal stemmen wordt gecontroleerd met de gemeentelijke lijsten die zijn bijgehouden bij het uitgeven van de stembiljetten. Van het geheel maakt de notaris een proces verbaal op. Vervolgens worden ook de suggesties en ideeën verzameld en uitgewerkt.

Uitslag
En op vrijdag 8 december om 9.00 uur is het zover. "Dan maken we de uitslag bekend via onze kanalen en social media."

Uitslag kleur- en tekenwedstrijd
"De samenwerkende partijen wilden ook graag jongeren betrekken bij deze keuze. Want het gaat per slot van rekening om het plein waar zij nog heel lang gebruik van moeten kunnen maken! Daarom konden kinderen al vanaf 8 jaar stemmen. En organiseerden ze een unieke kleur- en tekenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Juna, Annamaria, Lynn en Danique hebben gewonnen. En daarmee een leuk uitje voor de hele klas! Als je kijkt naar alle inzendingen, dan willen de kinderen vooral groen, water en kleur op het marktplein. En een mooie plek om te chillen of spelen. We geven de tekeningen mee aan de winnende ontwerper. Hij gaat aan de slag om het schetsontwerp verder uit te werken. De mooie tekeningen en wensen van de Hengelose kinderen zullen daarbij zeker voor extra inspiratie zorgen."

Meer berichten

Shopbox