Het Nije Huis in Hengelo per direct op zoek naar een tijdelijke locatie

Hengelo - Het centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker, Het Nije Huis in Hengelo, is per direct op zoek naar een tijdelijke locatie.

Wat begon met wateroverlast, is op dit moment een acuut vochtprobleem waardoor Het Nije Huis heeft moeten besluiten om met onmiddellijke ingang de deuren te sluiten aan de Beursstraat 9 in Hengelo. Het drukbezochte Twentse centrum voor iedereen met kanker en hun naasten, staat voor een voldongen feit. Door de sluiting van de huidige locatie en de verhuizing naar de Nije Hoeve op het gezondheidsplein in Hengelo, die zal plaatsvinden in de zomer van 2018, is er vanochtend onzekerheid ontstaan. Debby Nijenhuis en haar team van vrijwilligers hebben maar 1 prioriteit: zo snel mogelijk een tijdelijke locatie vinden voor alle gasten die in het centrum komen voor hulp, activiteiten of gewoon vanwege de warme sfeer die het centrum ademt.

Daarna zal er ook ruimte gezocht moeten worden voor alle spullen en natuurlijk voor de 150.000 vlaggetjes die overal ter wereld zijn gehaakt voor het wereldrecord, dat De Nije Stichting op 13 maart hopelijk gaat verbreken.
"Maar eerst onze gasten!" zegt Debby Nijenhuis, oprichter en directeur van De Nije Stichting.

Ze vervolgt haar verhaal "We hebben deze beslissing helaas moeten nemen, terwijl we nog geen zicht hebben op een tijdelijke locatie. Er is een acuut vochtprobleem ontstaan, waarvan de gevolgschade nog niet volledig inzichtelijk is. Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden 3 tot 4 maanden in beslag nemen. Vooruitlopend op die herstelwerkzaamheden hebben we besloten om per direct onze deuren te sluiten, omdat we dagelijks een kwetsbare doelgroep ontvangen en geen enkel risico willen nemen. Dat raakt me natuurlijk diep, want we brengen onze gasten in onzekerheid. Onze deur staat normaal juist altijd en voor iedereen open en nu moet ik hen vertellen dat ik niet weet wanneer we waar weer open gaan."

Kerstfair van de Nije Stichting in Schouwburg Hengelo
De Kerstfair, die in het huis gepland stond voor zondag 10 december, kan gelukkig doorgaan dankzij directe hulp van de Schouwburg Hengelo. Debby: "Toen ik een uur geleden Raoul Boer van de Schouwburg Hengelo belde met de vraag of hij ons kon helpen, twijfelde hij geen moment. Geweldig om zo'n fijne buurman te hebben!" De Kerstfair is van 12.00 – 17.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Als de gasten van De Nije Stichting vragen hebben, kunnen ze zondag in de Schouwburg Hengelo bij ons terecht en we zullen hen uiteraard ook per e-mail en social media informeren. We blijven zoeken naar een tijdelijke locatie en hopen die zo snel mogelijk gevonden te hebben.

Meer berichten

Shopbox