Skik in Twente, Stichting Fietswens en Stichting Twentse Wensambulance ontvangen ieder tweeduizend euro van Over Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”
Skik in Twente, Stichting Fietswens en Stichting Twentse Wensambulance ontvangen ieder tweeduizend euro van Over Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” (Foto: Marjolijn Waanders)

Twentse goede doelen ontvangen gift van Sinterklaas tijdens intocht in De Noork

Hengelo - Groot feest was het in De Noork tijdens de Sinterklaasintocht. Al voor de 72ste keer verzorgde Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” zondag de intocht door de wijken De Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt. Langs de hele route was het gezellig druk met veel bekende en ook nieuwe gezichten.

Traditiegetrouw eindigde de intocht met een feestelijk toespraak van Sinterklaas en het strooien met toffees op het plein van de Onze Lieve Vrouwekerk. Voor Jolanda van Tellegen en Annerie Bemthuis-Langezaal van Skik in Twente, Wim van der Kolk van Stichting Fietswens en Cor Havelaar van Stichting Twentse Wensambulance had Sinterklaas wel een heel bijzonder cadeau meegenomen. Zij mochten namens hun stichtingen alledrie een cheque van tweeduizend euro in ontvangst nemen.

Drie mooie Twentse goede doelen

Stichting Skik in Twente verzorgt vakanties voor mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen. Tijdens deze vakanties worden de gezinnen ontzorgd en staan plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Met de gift van tweeduizend euro kunnen meerdere gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar.

Stichting Fietswens maakt aangepaste fietsjes voor kinderen die door een groeibeperking niet op een normale fiets passen. Want ieder kind heeft het recht om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, en daar hoort fietsen zeker bij vinden ze. Het maken van zo’n aangepaste fiets kost ongeveer duizend euro, dus van de gift van Sinterklaas kunnen twee fietsen gemaakt worden. De fietsjes blijven binnen de stichting zodat meerdere kinderen er plezier aan hebben.

Stichting Twentsewens Ambulance helpt bij het realiseren van wensen van chronisch zieken en terminale patiënten. Deze patiënten, die vaak liggend vervoerd moeten worden, kunnen dankzij de vrijwilligers van de Twentsewens Ambulance toch nog een uitstapje maken.

Over Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”

De intocht in de Noork wordt al 72 jaar lang georganiseerd door Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork". Achter de stichting staat een actieve groep met ruim 75 vrijwilligers. 80 jaar geleden, tijdens de economische crisis in 1937, begon het allemaal met het bezoeken van gezinnen in de Onze Lieve Vrouweparochie. Door geld in te zamelen met de bezoeken kon de stichting ook kinderen in gezinnen die het hard nodig hadden een mooi Sinterklaasfeest bezorgen.

Ruim een ton voor het goede doel

Dit doel is in al die jaren niet veranderd, nog steeds helpt de stichting kinderen die het heel hard nodig hebben. Sinds 2002 heeft de stichting al ruim € 101.000,- aan donaties weg kunnen geven aan de goede doelen die zich inzetten voor kinderen! Hoe mooi is dat? Top toch! Om geld op te halen voor het goede doel bezoekt de stichting onder andere gezinnen, scholen, zorgcentra, verenigingen en bedrijven. Elk jaar worden er andere goede doelen uitgekozen, altijd goede doelen die zich inzetten voor kinderen en bij voorkeur uit Twente.

Naast de intocht in de Noork verzorgden Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” vorige week ook de intocht in Slangenbeek, en het sinterklaasfeest in het winkelcentrum in de Hasseler Es.

Sinterklaasbezoek boeken

Wil je ervoor zorgen dat Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” ook volgend jaar weer goede doelen blij kunnen maken? Je kunt via de website sintdenoork.nl nog een Sinterklaasbezoek voor de komende dagen boeken.

Meer berichten

Shopbox