Foto: ROC van Twente
Foto: ROC van Twente (Foto: ROC van Twente)

Wie is de beste debater van de gemeente Hengelo?

Hengelo - Wie is de beste debater van de gemeente Hengelo? Op dinsdag 28 november 2017 strijden leerlingen van drie middelbare en mbo scholen uit Hengelo om de titel 'Beste scholierendebater gemeente Hengelo 2017'. De debatwedstrijd begint om 14.15 uur in de Gieterij in Hengelo. Rond 16.20 uur is de winnaar bekend.
De vier beste debaters nemen het op tegen de finalisten van de gemeenten Enschede, Zwolle, Almelo, Raalte en Nijverdal op vrijdag 8 december om de titel 'Beste scholierendebater provincie Overijssel 2017' te veroveren in het provinciehuis in Zwolle.

De Overijssel Debat Award wordt georganiseerd door de provincie Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en het PiusX College Almelo. Zij vinden het belangrijk dat jongeren in een vroeg stadium kennismaken met de democratie in Nederland en de kunst van het debatteren.
De deelnemers hebben een workshop debatteren gevolgd. Daarnaast spelen de klassen van de deelnemers een democratiespel op school onder begeleiding van een raadslid of Statenlid.

Tijdens de Overijssel Debat Award worden de leerlingen gedurende drie debatrondes én de finaleronde beoordeeld door een deskundige jury. Deze jury bestaat uit raadsleden Onno Fiechter, Hanneke Steen en Statenlid Roelof Fens. Raadslid Hugo Koetsveld treedt op als dagvoorzitter en debatleider. Leden van de Jongerenraad Overijssel ondersteunen de jury en de organisatie.
Deelnemende scholen
? OSG Hengelo
? Het Twickel College
? ROC van Twente

Meer berichten

Shopbox