Het marktplein gaat op de schop! Beslis mee hoe het plein er uit gaat zien.
Het marktplein gaat op de schop! Beslis mee hoe het plein er uit gaat zien. (Foto: Nienke Klein Wolterink)

Het marktplein gaat op de schop! Stem op ontwerp!

Hengelo - Eindelijk is het zover! Het marktplein gaat op de schop. Van zondag 26 november tot en met zondag 3 december 2017 kun jij (als je 8 jaar of ouder bent) stemmen op één van de drie conceptontwerpen. Jij beslist dus mee over hoe het marktplein eruit komt te zien! Voor elke 100e en 1000e stemmer is er een leuke prijs en er is een kleurplaten- en tekenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Jij beslist mee!
Jij, als Hengeloër, mag meebeslissen over hoe het marktplein eruit komt te zien. Er zijn drie conceptontwerpen gemaakt en jij mag kiezen welk conceptontwerp het wordt. Bovendien kan je de ontwerpers nog tips en suggesties meegeven om het ontwerp nóg mooier te maken!

Drie ontwerpen
Drie gerenommeerde ontwerpbureaus, IAA, Mecanoo en West8, hebben een concept schetsontwerp voor het marktplein gepresenteerd.
De ontwerpen worden zaterdag 25 november onthuld en vanaf zondag 26 november 12.00 uur kan er gestemd worden. De ontwerpen zijn concepten, er kunnen nog aanpassingen gedaan worden die nog verder uitgewerkt worden. Suggesties, ideeën of verbeteringen op het ontwerp kun je aangeven op het stembiljet. Zo wordt het marktplein straks echt van jou!

Stemmen
Stemmen kan van zondag 26 november tot en met zondag 3 december. Ben jij 8 jaar of ouder en woon je in Hengelo dan mag je je stem uitbrengen op één van de drie conceptontwerpen. Vergeet niet je ID mee te nemen. Je ID is nodig om zeker te weten dat je in Hengelo woont. Je keuze gaat via een stembiljet.

Het project marktplein is een samenwerking tussen gemeente Hengelo, Bureau Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Stichting Vastgoed Hengelo. De afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt aan een gezamenlijk actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad. Hierin zijn de concrete ambities, beleidskeuzes en acties om die te bereiken beschreven. Het collega van B&W maakt 10 miljoen euro vrij voor de Hengelose binnenstad. Een van de plannen is de aanpak van het marktplein, dat nu dus daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Meer berichten

Shopbox