MantelzorgCafé feestelijk heropend

Hengelo - Het MantelzorgCafé Hengelo is verhuisd naar Paviljoen De Ontmoeting. Op woensdagochtend 1 november werd deze nieuwe locatie officieel in gebruik genomen met een feestelijke heropening. Wethouder Jan Bron verrichtte hierbij de symbolische openingshandeling.

Hij overhandigde daarmee een mantel aan een mantelzorgster, die deze vervolgens over de schouders van haar echtgenoot, voor wie zij mantelzorgster is, legde. Daarmee werd symbolisch verwezen naar de betekenis van de term “mantelzorg”, waarbij de zorg die door een naaste wordt geboden als een “mantel” verwarmende beschutting biedt.

 

MantelzorgCafé in Paviljoen de Ontmoeting

Op deze plek midden in het park, is het heerlijk vertoeven. Even eruit en met mede-mantelzorgers en deskundigen in gesprek over allerlei onderwerpen. Iedere eerste woensdag van de maand is er een MantelzorgCafé en iedere keer staat een ander thema centraal, gebaseerd op de informatiebehoefte van de mantelzorgers. Geïnteresseerden zijn iedere eerste woensdag van harte welkom om 10.30 uur bij Paviljoen de Ontmoeting, Prins Bernhardplantsoen 1. Aanmelden is niet nodig. Mantelzorgers mogen de persoon voor wie zij zorgen uiteraard meenemen. Daarnaast zijn ex-mantelzorgers ook van harte welkom. Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn, is er een rolstoelvriendelijke ingang aan de achterzijde van het Paviljoen.

 

Meer berichten