Ook kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld met het opruimen van takken en volladen van kruiwagens. Vele handen maken licht werk. Eigen foto
Ook kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld met het opruimen van takken en volladen van kruiwagens. Vele handen maken licht werk. Eigen foto

Hester Maij start Natuurwerkdag

Hengelo - Hester Maij geeft samen met Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel, op zaterdag 4 november om 09.00 uur officieel het startsein van de Natuurwerkdag en gaat aan de slag met het opknappen van een wilgenhut bij Heemtuin Weusthag. De landelijke Natuurwerkdag wordt zaterdag voor de 17e keer gehouden; het is de grootste vrijwilligersdag in het groen.

Heemtuin Weusthag van IVN Hengelo is dit jaar de startlocatie van de Natuurwerkdag. Jong en oud worden van harte uitgenodigd om hier aan het werk te gaan in de natuur. De vrijwilligers kunnen aan de slag met blad harken en blad afvoeren, opslag verwijderen, bospoel opschonen, graszeisen en afvoeren, gekapt hout , takkenrillen aanleggen, spitwerkzaamheden, paden verbreden en schonen, gereedschap nazien et cetera. Kom helpen en houdt met elkaar het Overijsselse landschap mooi!

Snoeien, zagen, het schoonmaken van paden, bladruimen, hooien… er is altijd heel veel te doen om de natuur in het stadspark, de heemtuin en het beleefbos mooi te houden. Ook kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld met het opruimen van takken en volladen van kruiwagens. Vele handen maken licht werk. Daarom is men van harte welkom op deze Natuurwerkdag. Je ziet en beleeft de natuur dichtbij huis eens op een heel andere manier.

Aanmelden

De werkzaamheden in Hengelo starten om 9.00 uur en eindigen om ongeveer 13.00 uur. Er zijn allerlei werkzaamheden te doen, ook lichte klusjes. Je kunt alleen komen, maar ook met een groep van familie, vrienden of collega's. Werken in de natuur is immers ook uitstekend voor de teambuilding.
Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl of Herman Mulder (locatieleider), hermanmulder17@gmail.com (074) 277.32.73. Aanmelden is nodig om voldoende koffie, thee, soep en gereedschap te regelen.
Maatschappelijke stagiaires zijn ook welkom.
Meer informatie staat op www.landschapoverijssel.nl of www.natuurwerkdag.nl of is te verkrijgen bij de locatieleider.

Niet alleen bij het Weusthag kun je op 4 november helpen met onderhouds- en herstel­werk­zaam­heden. Ook op 56 andere locaties in Overijssel is hulp en betrokkenheid meer dan welkom. Hester Maij: "Alle inwoners moeten de natuur in hun eigen omgeving actief kunnen beleven. Dat geldt bijvoorbeeld voor kinderen die kunnen spelen in natuurspeelplaatsen of vrijwilligers die actief zijn tijdens de Natuurwerkdag."

Meer berichten