Logo hengelosweekblad.nl


Hengelose ondernemers bundelen voor acceptatie op werkvloer

Hengelo - AlienTrick, Elzinga Kousen, Banketbakkerij Gustaf en gemeente Hengelo hesen gisteren samen de regenboogvlag aan de Oosterveldsingel 51 in Hengelo! Zij besteden aandacht aan het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel, transgender of iemand met een intersekse-conditie (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Jezelf zijn op de werkvloer
De ondernemers hebben een gezamenlijke opvatting: ze vinden bewustwording rond dit onderwerp, zowel maatschappelijk gezien als bij hun personeel, erg belangrijk. Ze streven ernaar dat iedereen zichzelf is en gaan voor gelijke acceptie op de werkvloer. AlienTrick, Elzinga en Gustaf zijn de enige porfitorganisaties in Hengelo die tijdens de Coming Out Dag de vlag hijsen en hopen hiermee 'de bal aan het rollen te brengen'.

Sokkencompetitie
Het initiatief komt vanuit AlienTrick, waar alle medewerkers vandaag in regenboogsokken rondlopen, die Elzinga Kousen sponsort. Ook eten ze een stuk regenboogtaart, verzorgd door Banketbakkerij Gustaf. Daarnaast organiseert AlienTrick een competitie onder zowel haar medewerkers als onder haar volgers: wie de origineelste foto maakt met zijn of haar regenboogsokken, ontvangt een leuke prijs!

Coming Out Week 2017
Deze hele week organiseren Regenboogsteden Hengelo en Enschede de Coming Out Week. In beide steden vinden verschillende activiteiten plaats, zoals talkshows, een regenboogontbijt en lezingen. Het volledige programma voor de Coming Out Week vind je op comingouttwente.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox