Logo hengelosweekblad.nl


Het Bataafs bindt de ijzers onder voor Sint Maarten

Hengelo - In de eerste week van de maand september werd Sint Maarten zeer zwaar getroffen door orkaan Irma. Het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en daarom is het niet meer dan logisch dat wij vanuit Nederland klaarstaan om de mensen in Sint Maarten te helpen met de wederopbouw van hun eiland.

De schade is groot. De schattingen lopen richting de 1,3 miljard euro. De noodhulp is inmiddels op gang gekomen. Aan de eerste levensbehoeften moet snel voldaan worden: water, voedsel en onderdak. Ook aan het bieden van veiligheid hebben de overheden de handen vol. Belangrijk is echter ook dat het onderwijs weer op gang kan komen. Het biedt kinderen mogelijkheden zich te ontwikkelen, maar ook mogelijkheden hun focus te verleggen, juist in moeilijke omstandigheden is ook dat van belang.

Onze oud-collega Anke Hoopman is aan het einde van vorig schooljaar verhuisd naar Sint Maarten. Zij is verbonden als docente Nederlands aan een school in Sint Maarten: het Milton Pieter College. Inmiddels is de situatie daar natuurlijk dramatisch veranderd. Wij als Bataafs Lyceum willen graag iets betekenen voor Sint Maarten en met Anke Hoopman ter plaatse kunnen wij ook heel gericht iets doen. Hoe mooi zou het zijn als onze leerlingen de kinderen op Sint Maarten zouden kunnen helpen door te zorgen dat scholen zo snel mogelijk weer kunnen doen waar ze goed in zijn: de samenleving voorthelpen door het geven van goed onderwijs.

Wij hebben daarom onze leerlingen gevraagd om sponsorgeld in te zamelen. Dat geld willen wij graag gebruiken voor het aanschaffen van meubilair, boeken en/of ander noodzakelijk materiaal voor de leerlingen en de school op Sint Maarten. In ruil daarvoor zullen onze leerlingen gaan schaatsen onder het motto: "Op de ijzers voor St. Maarten". Op donderdag 12 oktober zal de ijsbaan in Enschede vanaf 13.00 tot 16.30 uur de plek zijn waar de leerlingen in actie zijn gekomen. En wij hopen dat veel sponsoren een mooie bijdrage over hebben voor de geleverde inspanningen.

Het Bataafs Lyceum zal ervoor zorgen dat het door de leerlingen ingezamelde geld volledig ten goede zal komen aan het onderwijs op Sint Maarten.

Laat je hart spreken en kom in actie voor Sint Maarten!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox