Logo hengelosweekblad.nl


Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat is de titel van de musical van de Stichting Musical Producties Twente. De show vindt plaats op zaterdag 14 oktober in Schouwbrug Hengelo.
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat is de titel van de musical van de Stichting Musical Producties Twente. De show vindt plaats op zaterdag 14 oktober in Schouwbrug Hengelo.

Stichting Musical Producties Twente naar Schouwburg Hengelo

HENGELO - Na twee succesvolle voorstellingen in Almelo komt de cast van de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' naar Hengelo en wel op zaterdag 14 oktober. Wie een avondje uit wil en wil genieten van een feelgoodmusical kan op die avond terecht bij Schouwburg Hengelo.

De voorstelling wordt aangeboden door Stichting Musical Producties Twente. Het doel van deze stichting is om jong talent de kans te bieden in een leeromgeving zich verder te kunnen ontplooien op artistiek gebied. De stichting stelt daarvoor de mogelijkheden en de kaders ter beschikking. De stichting heeft een ideële doelstelling en is niet gericht op financieel gewin. Alle betrokkenen als bestuur, creatieve team, cast, muzikanten, decorbouwers, kledingteam, kappers en grimeurs werken mee aan deze productie zonder een financiële beloning.
De stichting wil vooral de deelnemers de kans bieden om ervaring op te doen in een grote musicalproductie in een professionele omgeving en voor een breed publiek. Eerder bracht deze stichting de musicals Grease, Hairspray en Evita op de planken in Almelo en Hengelo.

33 spelers hebben vanaf januari hard gewerkt aan het instuderen van hun rol binnen deze musical. ''Er wordt een groot beroep gedaan op hun talenten'', aldus de stichting. ''Goede zangkwaliteiten is niet voldoende voor een rol in een musical. Daartoe moet men ook kunnen acteren en dansen. De combinatie van deze drie vaardigheden zorgen voor een kwalitatief hoogstaande presentatie op het toneel. De cast is er klaar voor om hun rol in deze afwisselende en humorvolle musical voor het voetlicht te brengen.''

Het Bijbelverhaal van Jacob en zijn zonen, onder wie Jozef, geldt als de rode draad in deze musical. ''Echter, de vormgeving van de diverse scènes is steeds weer verrassend voorzien van hedendaagse gebruiksvoorwerpen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen'', meldt de stichting. ''Het orkest bestaande uit veertien muzikanten geeft een extra dimensie aan de kwalitatief hoogstaande muzikale prestatie op het toneel.'' Deze musical is geschreven en gecomponeerd door het Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De Nederlandse vertaling van de musical komt van de hand van Martine Bijl.

Voor kaarten (19,50 euro) kan men terecht bij Schouwburg Hengelo of bezoek de website van deze stichting: www.musicalproductiestwente.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox