Logo hengelosweekblad.nl


Tweeling-dirigenten Marinus en Johan Degenkamp vieren jubileum

HENGELO - De tweeling-dirigenten Marinus en Johan Degenkamp vieren dit jaar beiden een jubileum. Dat is de aanleiding om hun muziekgroepen samen te voegen in een duo-concert in thuishavens Hengelo en Loppersum.

De 54-jarige twee-eiige tweeling groeide op in Delfzijl en belandde beiden in de muziek. Marinus woont in Markelo en dirigeert sinds tien jaar Symphonie Orkest Elad uit Hengelo. Johan bleef in de provincie Groningen en leidt de Malletband Loppersum's Harmonie. Hij viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent. Het orkest en de slagwerkgroep spelen op zaterdag 4 november in de aula van Lyceum De Grundel. Het concert begint om 20.00 uur en de deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 2,50 euro en zijn aan de deur te koop. Symphonie Orkest Elad speelt een mix van klassieke en moderne stukken, onder meer van de Nederlandse componist Andriessen en klassiekers van Danzi en Vivaldi.

Bijzonder is het fagotconcert van Mozart. De malletband speelt klassiek slagwerk met veel melodische instrumenten. Gezamenlijk brengen de groepen de Arabische Dans van Grieg en de Hymn to the Fallen van John Williams.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox