Logo hengelosweekblad.nl


Van links naar rechts: Elissa Marks, Altan Veliqi, Richard Dangremond, John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur ROC van Twente) en Hennie ten Hag (ten Hag Supportfonds). Foto's: Annabel Bik
Van links naar rechts: Elissa Marks, Altan Veliqi, Richard Dangremond, John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur ROC van Twente) en Hennie ten Hag (ten Hag Supportfonds). Foto's: Annabel Bik

Ten Hag Supportfonds: studenten ROC krijgen beurs

HENGELO - Vijf excellente ROC-studenten zijn door het ten Hag Supportfonds verrast met een stagebeurs die hen de mogelijkheid biedt om een aanvullende stage buiten Europa te lopen. Dit biedt mbo-studenten extra kansen om het mbo vakmanschap naar een hoger niveau te brengen.

Het ten Hag Supportfonds ondersteunt jong Twents talent om kennis en ervaring op te doen die uiteindelijk de positie van ons mkb in Twente versterkt. Om deze reden besloot het bestuur van het ten Hag Supportfonds vijf excellente ROC-studenten te belonen met een stagebeurs. Hiervoor zijn geen andere beurzen beschikbaar.
Hennie ten Hag was zelf aanwezig om de beurzen uit te reiken tijdens de dinnershow 'Talenten in de spotlights', gehouden door ROC van Twente. ROC van Twente hield deze dinnershow om het mbo-vakmanschap van studenten in de spotlights te zetten. Tijdens de uitreiking gaf Hennie ten Hag aan enorm onder de indruk te zijn van de prestaties en meerwaarde van al deze talenten.

"De reis- en werkervaring zijn een ervaring voor het leven. We leren hier om op eigen benen te staan en zelfstandig keuzes te maken. Dit maakt ons extra goed voorbereid op het hbo. Wij bedanken het ten Hag Supportfonds, want door hun bijdrage worden onze dromen gerealiseerd.", aldus Maarten Sleiderink en Frederique Visscher, studenten van de opleidingen microbiologisch analist en chemisch fysisch analist. Beide studenten zitten op dit moment in Nieuw Zeeland bij Cawthron Institute, dat vooral wetenschappelijk onderzoek uitvoert in heel Nieuw Zeeland op het gebied van voedselveiligheid.

En wie zijn de studenten die een beurs hebben ontvangen van het ten Hag Supportfonds:
-Richard Dangremond (19 jaar uit Rijssen) volgt de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw en gaat stagelopen in Australië;

-Altan Veliqu (17 jaar uit Enschede) volgt de opleiding assistent-manager internationale handel en gaat stagelopen in China;

-Elissa Marks (20 jaar uit Hengelo) volgt de opleiding specialist mode/maatkleding en gaat stagelopen in Amerika;

-Frederique Visscher (21 jaar uit Hengelo) volgt de opleiding micro-biologisch analist en loopt stage in Nieuw Zeeland;

-Maarten Sleiderink (19 jaar uit Tubbergen) volgt de opleiding chemisch fysisch analist en loopt stage in Nieuw Zeeland.

Op korte termijn ontvangen ook twee studenten van de opleiding Verpleegkunde deze stagebeurs, ter ondersteuning van hun stage in Afrika.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox