Logo hengelosweekblad.nl

In oude luister herstelde Telgenflat krijgt tachtig appartementen

Hengelo - De gemeente Hengelo heeft deze week de vergunning voor de verbouw van de Telgenflat verleend aan de Bouwhuis Groep uit Apeldoorn. Na de verbouwing krijgt dit beeldbepalende gebouw zo veel mogelijk de oorspronkelijke uitstraling terug. Naar verwachting kunnen de eerste huurders hun appartement in het voorjaar van 2018 betrekken.

Het gebouw werd in oktober door Welbions aan de Bouwhuis Groep verkocht. Deze partij is van plan circa tachtig huurappartementen voor één- en tweepersoons huishoudens in de flat te realiseren. De gemeente heeft de aannemer gevraagd om de verbouwing aan te grijpen om het gebouw zo veel mogelijk in oude glorie te herstellen.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Elferink: 'Wij zijn erg blij dat dit gebouw midden in de binnenstad een woonfunctie krijgt en dat dit monumentale gebouw daarbij ook nog zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht kan worden."

De gemeente levert een bijdrage van 100.000 euro in de kosten van het in oorspronkelijke staat herstellen van de flat. Deze bijdrage komt uit de gereserveerde middelen voor het opwaarderen van de ruimtelijke kwaliteit binnenstad en het stimuleren van wonen boven winkels. Ook woningcorporatie Welbions draagt een ton bij.

De Telgenflat is gebouwd in 1956 naar een ontwerp van Feenstra en Van Broekhuizen. Het staat aan de rand van het marktplein en is in Hengelo een belangrijke exponent van de wederopbouwarchitectuur. Ook is het een gemeentelijk monument.

Franklin Veldhuis
1 reactie
Meer berichten