Logo hengelosweekblad.nl


Saskia ten Berge voor het stadskantoor aan de Hazenweg, bij één van de posters van de campagne. "Een aantal jonge medewerkers van de gemeente vormt het gezicht van deze campagne!" Foto: gemeente Hengelo
Saskia ten Berge voor het stadskantoor aan de Hazenweg, bij één van de posters van de campagne. "Een aantal jonge medewerkers van de gemeente vormt het gezicht van deze campagne!" Foto: gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo zoekt jongeren met lef en frisse ideeën

HENGELO - Zoals veel grotere organisaties heeft ook de gemeente Hengelo een afdeling Personeel en Organisatie. Deze afdeling zorgt voor alles wat met het personeel binnen de gemeente te maken heeft, zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren.

Hengelo - Saskia ten Berge houdt zich als beleidsmedewerker P & O onder meer bezig met beleid omtrent moderne arbeidsvoorwaarden zoals de invoering van het generatiepact. Daar vloeit de actuele campagne om nieuwe medewerkers te werven uit voort.

Saskia ten Berge vertelt: "Onze gemeentelijke organisatie is behoorlijk vergrijsd. We hebben relatief veel oudere medewerkers en die moeten ook nog eens langer doorwerken. We hebben er als organisatie daarom belang bij dat de ouderen die langer door moeten werken ook gezond en vitaal hun pensioen halen."

Ze vervolgt: "De huidige cao maakt een generatiepact mogelijk. Dit is een landelijke maatregel die inhoudt dat oudere werknemers minder kunnen gaan werken waardoor er ruimte komt voor jongeren. Op deze wijze dragen we ook bij aan het verminderen van de jeugdwerkeloosheid. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Ten Berge: "We zijn in juli gestart met een gerichte campagne om jongeren enthousiast te maken voor de Hengelose vacatures. Wat de campagne extra leuk maakt: een aantal jonge medewerkers van de gemeente vormt het gezicht van deze campagne."

Naar wat voor jongeren is Hengelo op zoek?
Ten Berge: "We zoeken jongeren tot en met 27 jaar voor hele uiteenlopende functies in verschillende vakgebieden en op verschillende niveaus. Van MBO tot WO. We zijn vooral op zoek naar mensen die lef hebben, die klantgericht zijn, die met frisse ideeën komen en voor wie dienstverlening aan de inwoner centraal staat."

Ze voegt er nog aan toe: "En sollicitanten hoeven geen brief te schrijven, maar mogen zichzelf ook presenteren in een filmpje, met een (online) presentatie of een andere manier die bij de persoon zelf past."

Wat er zo leuk is aan werken bij de gemeente Hengelo?
Saskia ten Berge vertelt enthousiast: "We zijn een veelzijdige organisatie met een hele brede dienstverlening. Dat blijkt ook wel uit de vacatures in deze campagne."

"Natuurlijk hoop ik dat jongeren worden aangesproken door de inhoud van deze functies. Maar werken bij Hengelo betekent ook dat je je samen met collega's inzet voor de stad, je staat ten dienste van inwoners en bedrijven. Je dient een maatschappelijk doel. Daarnaast is de gemeente Hengelo een betrokken organisatie met een hele prettige sfeer, waarin bereidheid is om elkaar te helpen. En er zijn zeker kansen om stappen te maken in je loopbaan."

En zijn er ook mogelijkheden voor oudere sollicitanten? "Jazeker," zegt ten Berge, "onlangs hebben we bij de afdeling Financiën nog een nieuwe collega van 56 jaar aangesteld. Maar in het specifieke geval van deze wervingscampagne is het doel een andere geweest, namelijk verjonging van de organisatie."

Peter koehorst
3 reacties
Meer berichten