Logo hengelosweekblad.nl


De Mariakapel.
De Mariakapel.

Rondleiding oud Borne en bezichtiging van oude toren

BORNE - Ook in augustus kan men een rondleiding in oud Borne volgen of een bezichtiging van de toren van de oude hervormde kerk bijwonen. Aanmelden is niet nodig.

De rondleiding is twee keer per week: op woensdag en op zondag (met uitzondering van 23 en 27 augustus in verband met Melbuuln).

''Meld u zich om 14.00 uur op het Dorsetplein bij de fontein. De gids staat daar op u te wachten'', aldus de rondleider.

De rondleiding duurt anderhalf uur. Na afloop kan men in het Bussemakerhuis terecht voor een kop koffie of thee. ''De rondleiding geschiedt onder leiding van een gids die vele bijzonderheden laat zien en verhalen en anekdotes vertelt over de rijke historie van Borne. Ook laat de gids u het fraaie interieur van de kerken in oud Borne zien.'' De kosten bedragen 5 euro.

De beklimming van de oude toren is in juli en augustus elke zaterdag van 15.30 tot 17.00 uur. ''We starten om 15.30 uur met een kop koffie of thee in het Bussemakerhuis. Vervolgens lopen we onder leiding een torengids naar de Oude Hervormde Kerk. In de oude toren neemt u onder meer een kijkje op de gewelven van de oude kerk die prachtig zijn uitgelicht. Wij nemen u mee naar de klokkenstoel waarin een drietal imposante klokken hangen. Tevens is er een tentoonstelling ingericht over de bouwhistorie van de kerk. Van 17.00 tot 17.10 uur kunt u het beieren bijwonen. U ontvangt gehoorbeschermers.'' Ook hier bedragen de kosten 5 euro.

Het is altijd mogelijk een rondleiding of torenbezichtiging op afspraak te doen. Boeken kan bij André Muller: 074-2663082, via de website www.gidsenoudborne.nl of via de VVV.

Peter koehorst
reageer als eerste
Meer berichten