Logo hengelosweekblad.nl


De medewerkers van de Borstkliniek Oost-Nederland in ziekenhuis ZGT zijn enorm trots dat ze voor de achtste keer het roze lintje voor goede borstkankerzorg van de Borstkankervereniging Nederland hebben ontvangen.
De medewerkers van de Borstkliniek Oost-Nederland in ziekenhuis ZGT zijn enorm trots dat ze voor de achtste keer het roze lintje voor goede borstkankerzorg van de Borstkankervereniging Nederland hebben ontvangen.

Achtste roze lintje op rij voor ZGT

HENGELO - Ziekenhuis ZGT heeft voor de achtste keer het roze lintje voor goede borstkankerzorg van de Borstkankervereniging Nederland ontvangen. De mammapoli van ZGT, die bekendstaat als Borstkliniek Oost-Nederland, voldoet bovengemiddeld aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Dit jaar is bij de beoordeling extra gelet op het samen beslissen, een thema waaraan ZGT veel aandacht besteedt. Onder meer op het gebied van patiëntenparticipatie, luisteren naar patiënten, de hulp voor patiënten bij praktische problemen en hulp bij het oppakken van dagelijkse bezigheden laat ZGT zien op landelijk topniveau te presteren.
Hanneke Hofland, patiëntadvocate bij de BVN, spreekt lovende woorden: "De Borstkliniek van ZGT staat voor goede samenwerking voor én met patiënten. De betrokken zorgverleners zijn gedreven, deskundig en ze leveren maatwerk."

De borstkankerzorg in ZGT is gebundeld in de Borstkliniek Oost-Nederland, waarin verschillende specialismen met elkaar samenwerken. Het team dat hier werkzaam is, stelt als doel om de best mogelijke zorg te leveren. ''Doordat al deze disciplines nauw samenwerken krijgen onze patiënten de juiste complete informatie per behandelingsoptie aangeboden'', aldus ZGT. ''Op basis hiervan, en de tijd die wordt besteedt aan een persoonlijk en open gesprek met de patiënt, kunnen zij zelf hun afwegingen en keuzes maken.''

"In onze ogen is de patiënt ons belangrijkste teamlid. Wij doen ons uiterste best om alles snel duidelijk te krijgen en de patiënt bij te staan bij het maken van de voor haar persoonlijk beste keuze uit de behandelmogelijkheden", aldus chirurg-oncoloog H.J. Heijmans.

Alle gegevens van de Monitor Borstkankerzorg van BVN zijn in te zien via de website www.monitorborstkankerzorg.nl.

Peter koehorst
1 reactie
Meer berichten