Logo hengelosweekblad.nl


Zo wordt een parkeergarage natuurlijk wel een stuk vrolijker met dit werk van Nase Pop in de parkeergarage De Beurs.
Zo wordt een parkeergarage natuurlijk wel een stuk vrolijker met dit werk van Nase Pop in de parkeergarage De Beurs.

Parkeergarage De Beurs stuk vrolijker

HENGELO - Als onderdeel van het Street Art Project in Hengelo is de Argentijnse kunstenaar Nase Pop uitgenodigd een eerste muurschildering te maken in de parkeergarage De Beurs in Hengelo. De parkeergarage ziet er op deze manier natuurlijk een stuk vrolijker uit.

Het Street Art Project is een initiatief van HeArtGallery en maakt onderdeel uit van de kunstroute HeArtlane, die de expositieruimtes HeArtGallery en StArtion met elkaar verbindt en op de route bestaande beeldende kunst zichtbaar maakt en daar nieuwe onderdelen aan toe voegt. Soms tijdelijk, soms permanent. Er is een handige wandelroute beschikbaar bij onder meer beide expositieruimtes.

''De parkeergarage De Beurs is een ideale locatie voor street art kunst'', aldus Jan Noltes, voorzitter van HeArtgallery. ''Samen met Nina Slaager en Dimitri de Wit hebben wij een aantal internationaal bekende street art kunstenaars uitgenodigd om te komen werken in Hengelo.''

HeArtgallery heeft daarvoor onder ander de uit Buenos Aires afkomstige street art kunstenaar Nase Pop uitgenodigd. Deze heeft de afgelopen week een eerste kunstwerk vervaardigd op de benedenverdieping van de parkeergarage. Het is de bedoeling dat de komende maanden meer street art kunst aan het gebouw wordt toegevoegd waaronder een groot werk aan de buitenzijde van het gebouw door Eelco Van Den Berg.

Op het programma staat ook de gevel van HeArtgallery zelf aan de De Wetstraatzijde. Hier gaat op het voormalige pand van Brok Slapen eind augustus het kunstenaarsduo Karski & Beyond een groot werk realiseren.

De werken die de afgelopen weekeinden zijn gemaakt op panelen in de binnenstad hoopt de organisatie voor een deel later in het jaar te kunnen plaatsen rond de bouw van het nieuwe stadskantoor. Nu al is werk van de Deense kunstenaar OMAW is te zien in de Pastoriestraat, van het Rotterdamse collectief Lastplak op de ruiten van de bibliotheek en van de Belgische kunstenaar Mehsos op de zijmuur van het voormalige restaurant Cherry aan De Telgen.

Peter koehorst
reageer als eerste
Meer berichten