Logo hengelosweekblad.nl


Debby Nijenhuis van de Nije stichting: . "Ik zeg altijd dat je in je leven je eigen slingers moet ophangen en ineens kreeg ik dit totaal bizarre idee: een record slingers maken.'' Foto: Reinier van Willigen/Tubantia
Debby Nijenhuis van de Nije stichting: . "Ik zeg altijd dat je in je leven je eigen slingers moet ophangen en ineens kreeg ik dit totaal bizarre idee: een record slingers maken.'' Foto: Reinier van Willigen/Tubantia

De Nije stichting in Guinness Book of Records: de langste gehaakte slinger

HENGELO - De Nije stichting bestaat op 13 maart tien jaar. En dat vieren ze met slingers. Heel veel slingers.

''Want het leven is niet altijd leuk, vooral als je te maken krijgt met kanker. En dan moet je soms zelf de slingers maken, haken én ophangen'', aldus De Nije stichting die haar tienjarig bestaan wil opluister met een record in het Guiness book of records door 10.000 meter gehaakte vlaggetjes aan elkaar te binden tot één lange slinger, en deze tijdens het tienjarig jubileum op te hangen. Omdat te kunnen bereiken, vraagt de stichting iedereen om in te haken, zelfs als je niet kunt haken kun je toch meedoen.

Debby Nijenhuis, oprichtster van de Nije stichting, is er weer in geslaagd om een ludieke actie te verbinden aan een belangrijke datum voor de stichting. "Ik zeg altijd dat je in je leven je eigen slingers moet ophangen en ineens kreeg ik dit totaal bizarre idee: een record slingers maken. Tja, wie niet groot droomt… Ongeveer veertigduizend vlaggetjes hebben we nodig voor een record. En hoe gaaf zou het zijn als we dat halen in ons jubileumjaar."

De grootste droom volgend jaar is de realisatie van de Nije Hoeve: multidisciplinair centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Op 12 juli is er een haakworkshop in het Nije huis. Daar wordt onder leiding van Carolien Müller-Genger van Kralalien uitgelegd hoe je een vlaggetje kunt haken. Ook zullen het patroon en de juiste materialen op de Facebookpagina en website worden vermeld. Vanuit Enschede, Rijssen en zelfs Lemmer is al gereageerd om mee te haken. Mensen die bijeenkomsten willen organiseren zijn van harte welkom om zich te melden en we voorzien ze graag van informatie.

De Nije stichting is ruim tien jaar geleden begonnen om iedereen met en naast kanker bij te staan en waar mogelijk de kwaliteit van leven te verhogen. Momenteel doet de stichting dit vanuit het Nije Huis in Hengelo, waar iedereen in Twente terecht kan voor een luisterend oor, praktische hulp, workshops, lezingen, creatieve en sportieve evenementen.

Op 13 maart 2008 heeft Debby Nijenhuis de Nije stichting opgericht, nadat zij al enkele evenementen had georganiseerd voor mensen met kanker. Het initiatief is ontstaan doordat zij zelf met vragen rondliep tijdens en na haar eigen gevecht tegen kanker. Samen met veel vrijwilligers helpt Debby iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning, in eerste instantie vanuit een kantoorruimte en sinds 2012 vanuit het Nije Huis. Daar groeit de stichting inmiddels ook uit haar jas en is daarom voornemens in 2018 te verhuizen naar de Nije Hoeve op het gezondheidspark Hengelo.


Om de Nije stichting te ondersteunen, kunnen particulieren en bedrijven deze actie sponsoren met materialen (garen en haaknaalden), een donatie of zelf gehaakte vlaggetjes. Ook kun je als bedrijf Noaber worden en de stichting jaarlijks steunen met een financiële bijdrage. De Nije stichting is ANBI-geregistreerd.

reageer als eerste
Meer berichten