Logo hengelosweekblad.nl


Verkeer stroomt weer door op Vosboerweg

HENGELO - De Vosboerweg is al weer een tijdje geopend voor verkeer. Het resultaat: betere doorstroming op het bedrijventerrein en de verkeersveiligheid, met name voor de fietsers, is enorm verbeterd. Dat zijn de woorden van de gemeente Hengelo.

De Vosboerweg heeft een extra linksafstrook richting de Bornsestraat gekregen, zodat het verkeer beter doorstroomt. Ook de fietsveiligheid is verbeterd, door de vernieuwde fietspaden aan de Vosboerweg, Wegtersweg en Westermaatsweg.

Ook is bij de verkeerslichten een nieuwe fietsoversteek aangelegd over de Vosboerweg. Hierdoor kunnen fietsers nu veel gemakkelijker aansluiten op de F35, de fietssnelweg ter hoogte van de Westermaatsweg. Het project is mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en door cofinanciering van de Odin Groep. En door de bijdrage van de gemeente Hengelo is ook de aansluiting op de Asveldweg verbeterd. Wethouder Mariska ten Heuw: "Dankzij de goede samenwerking en samenspraak met de ondernemers en provincie hebben we belangrijke verbeteringen kunnen doorvoeren voor het bedrijventerrein. We zijn dan ook trots op het resultaat dat we in korte tijd hebben neergezet." De economische ontwikkelingen op het bedrijventerrein Westermaat Zuidwest zorgden volgens de gemeente voor veel verkeer op de Vosboerweg en Wegtersweg. Met onder meer de komst van het Expo Business Parc en de bedrijven die zich daar vestigden was er vooral in de avondspits veel verkeer en vertraging bij het verlaten van het terrein.

reageer als eerste
Meer berichten