Nieuwsgierigheid en inspiratie op Maker Festival Twente


Nieuwsgierigheid en inspiratie op Maker Festival Twente

HENGELO - Maak, deel, leer en beleef tijdens de Play & Learn-dag op woensdag 10 mei in Hengelo in het kader van Maker Festival Twente. Het Maker Festival Twente (MFT) is een van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee 'makers' in de schijnwerpers worden gezet.

De vierde editie van Maker Festival Twente is op zaterdag en zondag 21 mei op een nieuwe locatie te bezoeken: het kloppend cultuurhart van Enschede, namelijk Roombeek Cultuurpark.

Vanaf dit jaar heeft MFT elk jaar een ander thema. Dit jaar is het een thema dat ons inspireert en verbindt, namelijk Leonardo de uitvinder. Dit thema verbindt de drie hoofdtentoonstellingen van de Roombeekpartners: Leonardo de homo universalis, de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper. Als opmaat naar MFT wordt de Play & Learn-dag gehouden voor het onderwijs in Hengelo.

Op woensdag 10 mei laten kunnen leerlingen en overige geïnteresseerden alvast kennis maken met makers, uitvinders, kunstenaars, bedrijven en wetenschappers. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in innovatie en techniek.

Er zijn inspirerende presentaties en creatieve workshops voor scholieren vanuit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs te volgen. Het plezier en nut van zelf dingen bedenken en maken, staat voorop maar ook worden beroepsperspectieven binnen de sectoren techniek, creatieve economie en maakindustrie in kaart gebracht.

Het palet aan makers is divers. Allen wekken nieuwsgierigheid en inspiratie op voor innovatieve en duurzame oplossingen, kunst, technologie en nieuwe ambachten. Zo laat Trimotion zien hoe je videomateriaal filmt en 2D animeert, met thermoplast Protoplast kun je oneindig plastic hervormen tot speelgoed, lampen of een insect met fijne pootjes of creëer met RCE een kunstige robot.

Ook Oyfo is aanwezig en biedt workshops aan op het gebied van kunst en techniek en ook het worstenbedrijf Zwanenberg.

De workshops voor het onderwijs zijn 10 mei van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur zijn overige bezoekers ook van harte welkom in ROC de Gieterij in Hengelo.

MFT is een coproductie van Museum TwentseWelle en Tetem.

Makers en scholen kunnen zich nog aanmelden. Er zijn enkele plekken vrij. Aanmelden kan via mft@tetem.nl

Voor meer informatie over Maker Festival Twente 2017, ga naar de website www.makerfestivaltwente.nl

- Foto: Christina Bakuchava

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding