Abed Nankishi aan de bal tegen Sparta Rotterdam, in duel met Djevencio van der Kust. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Abed Nankishi aan de bal tegen Sparta Rotterdam, in duel met Djevencio van der Kust. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles nipt onderuit tegen Sparta

Algemeen

Heracles Almelo heeft geen goed vervolg kunnen geven op de klinkende zege bij Almere City van een week eerder. De ploeg van trainer John Lammers verloor zaterdagavond in de eigen Erve Asito met 0-1 van Sparta Rotterdam. Komende zondag wacht Heracles een uitwedstrijd tegen laagvlieger Vitesse.

door Hans Assink

Almelo - Lange tijd leek Heracles versus Sparta uit te draaien op een 0-0 wedstrijd, maar uiteindelijk stond de thuisploeg die de beste kansen had met lege handen. De formatie van John Lammers was enkele keren dichtbij een doelpunt - vooral Bryan Limbombe was gevaarlijk - maar het waren de bezoekers die toesloegen met een (onnodige) treffer van Joshua Kitolano.

Beide ploegen kregen in de beginfase een behoorlijke kans. Doelman Michael Brouwer redde op een vrije trap van Jonathan de Guzman en Mohamed Sankoh schoot na een lange rush naast. Heracles kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft de controle over het duel. Bryan Limbombe was in de 34e minuut dichtbij een doelpunt, maar zag zijn inzet vlak voor de doellijn gekeerd worden door keeper Nick Olij. Ondanks doelpogingen van Ruben Roosken en Anas Ouahim bleef het 0-0.

Na rust waren er kansen voor Mohamed Sankoh en Limbombe. Limbombe zag twee inzetten gekeerd worden door Olij. Na iets meer dan een uur kreeg Sparta de voorsprong in de schoot geworpen. Slecht uitverdedigen van Sven Sonnenberg resulteerde in een kans voor de bezoekers en Joshua Kitolano schoof de bal in de verre hoek.

Thomas Bruns, Sem Scheperman en Abed Nankishi moesten de aangeslagen ploeg van nieuwe impulsen voorzien. Later kwam ook Antonio Satriano, maar het lukte Heracles niet om tot een slotoffensief te komen. Sparta was in de blessuretijd dichtbij de 0-2, maar Brouwer bracht redding. ‘’We hadden onszelf moeten belonen’’, zegt Limbombe op de site van de club. “De kansen hebben we niet goed afgewerkt. Zeker twee goede kansen waren van mij en die heb ik gemist. Als ik die scoor dan denk ik dat de wedstrijd verandert. Ik denk dat ik me had kunnen belonen.’’

Heracles staat na de 14e speelronde op plek 12 in de eredivisie met 15 punten uit 14 wedstrijden. Zes clubs staan onder Heracles. RKC, Utrecht en Almere hebben 13 punten, NEC heeft 12 punten en Vitesse en FC Volendam staan op rechtsreeks degraderen, met 8 punten. Heracles gaat in speelronde 15 op bezoek bij Vitesse dat onderaan staat. Vitesse verloor zaterdag bij Fortuna met 3-1. Hun doelsaldo is 10-32, Heracles heeft 20-33. Volendam heeft de meeste tegengoals: 36.

Twaalfde plek

‘we moeten scherper zijn voor het doel’ - B. Limbombe

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20