FC Twente viert de goal van Younes Taha in Deventer. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente viert de goal van Younes Taha in Deventer. (Foto: Bas Everhard)

FC Twente steviger in de top vier na zege op ‘Kowet’

Algemeen

Met Daan Rots als man of the match won FC Twente zondagmiddag in de Adelaarshorst in Deventer met 1-3 van Go Ahead. Komende vrijdag is het in De Grolsch Veste FC Twente - Excelsior.

Enschede - Rots (22) was net als Manfred Ugalde (21) bij alle drie goals van FC Twente betrokken. Youri Regeer (20) was de aanvaller vanaf links. Hij speelde dit seizoen ook al als middenvelder en als links- en rechtsback. Hij scoorde in de wedstrijd tegen Fortuna zijn eerste goal voor Twente, en het was een hele mooie. Zondag tegen Go Ahead scoorde Manfred Ugalde al na 33 seconden. Rots stond aan de basis van de goal, de assist was van Sem Steijn (22). De 0-2 van Steijn begon ook bij Rots met Ugalde als aangever. Twente heerste voor rust, maar na rust niet en Enric Llansana schoot de 1-2 binnen. ‘Kowet’ kreeg hoop, maar invaller Younes Taha scoorde fraai de 1-3 op aangeven van Rots. Het was zijn eerste voor Twente. Doelman Lars Unnerstall onderscheidde zich met een serie mooie reddingen en Twente had ook nog de 1-4 kunnen maken. ‘’We hebben een hele goede keeper op goal’’, zei aanvoerder Robin Pröpper na afloop. “Het was geen bijster goede wedstrijd. Je weet hoe zij kunnen stormen. Dan moeten we toch een manier vinden om eronderuit te kunnen voetballen.’’ 

Twente naderde nummer twee Feyenoord (dat met 1-2 van PSV verloor) tot op twee punten. Komende vrijdagavond speelt Twente thuis tegen Excelsior, de nummer 10 in de stand met 16 punten uit 14 wedstrijden. Excelsior speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij RKC. 

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20