Harold van Vrijwilligerswerk Hengelo en Ingrid van het Leerwerkloket.
Harold van Vrijwilligerswerk Hengelo en Ingrid van het Leerwerkloket.

Vrijwilligerswerk Hengelo en Leerwerkloket op Ontwikkelplein

Algemeen

Ze zitten tegenover elkaar op het Ontwikkelplein van de Bibliotheek op de tweede verdieping: Het Leerwerkloket en Vrijwilligerswerk Hengelo. Ze werken steeds meer samen en verwijzen naar elkaar door. Ingrid van het Leerwerkloket en Harold van Vrijwilligerswerk Hengelo vertellen er graag meer over. 


HENGELO - Harold: “Wij richten ons op de mensen die vrijwilligerswerk willen doen. We geven informatie over vrijwilligersvacatures en adviseren. We hebben ook een online vacaturebank. De meeste mensen komen uit zichzelf bij ons. Het gaat altijd om onbetaald werk, vrijwilligerswerk dus.” Ook begeleiden we mensen die op bezoek gaan bij een mogelijke werkgever. Die mensen komen soms via de gemeente bij ons om meer sociaal actief te worden. “Bij Het Leerwerkloket gaat het juist om een betaalde baan”, vertelt Ingrid. “Wij geven scholingsadvies, loopbaanadvies en helpen bij het aanvragen van de financiering van een studie. We doen geen volledig loopbaantraject, maar nemen wel loopbaantesten af. We zijn er voor mensen die werken en ander werk willen, maar ook voor werkzoekenden. We zijn er voor jong en oud. We hebben ook een speciale 45+-vrouwengroep voor vrouwen die na jaren zorgen voor het gezin, weer betaald werk zoeken.” 

Harold vervolgt: “Je kunt je voorstellen dat mensen soms niet helemaal goed weten wat ze nu precies willen. Zoeken ze wel vrijwilligerswerk, willen ze niet veel liever een betaalde baan? Ingrid: “En wij merken dat mensen soms niet bij ons moeten zijn, maar misschien vrijwilligerswerk willen doen. Wij kennen elkaar goed, dus verwijzen we meteen door naar de ander. Dat is de kracht van meerdere organisaties op één plek in de Bibliotheek.” 

Leerwerkloket 

- Donderdag 10.00-13.00 uur
- Inloopspreekuur en aanmelden niet nodig
- Gratis, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn

 
Vrijwilligerswerk

- Maandag tot en met donderdag 09.00-14.00 uur

Bij het Ontwikkelplein in de Bibliotheek kun je gratis terecht voor praktische hulp bij bijvoorbeeld beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen, zelf digitale formulieren invullen, juridische hulp, vragen over werk en opleidingen of bij problemen met computer, smartphone of e-reader. Kijk op bibliotheekhengelo.nl/ontwik kelplein voor alle informatie.

Bibliotheek Hengelo

boek
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20