Een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Peter Howarth (The Hollies), Pete Lincoln (The Sweet) en Mick Wilson (10cc).
Een muzikaal hoogstandje van drie frontmannen: Peter Howarth (The Hollies), Pete Lincoln (The Sweet) en Mick Wilson (10cc).

An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals

Algemeen

Zaterdag 9 december ontvangt Schouwburg Hengelo FRONTM3N: een muzikaal hoogstandje van drie Engelse frontmannen: Mick Wilson (10cc), Peter Howarth (The Hollies) en Pete Lincoln (Sailor en later The Sweet). Ze touren nog steeds met hun eigen bands de wereld over, maar hebben daarnaast hun krachten gebundeld in deze unieke samenwerking.

Hengelo - De drie mannen begonnen hun vriendschap begin jaren negentig toen ze samenwerkten in de band van Sir Cliff Richard. Ze tourden samen de wereld over. Een samenwerking die de drie heren heel goed beviel. Naast het feit dat de heren nog steeds met hun eigen bands touren, hebben ze hun krachten gebundeld in FRONTM3N. Hun ervaring en vriendschap zorgt voor een zeer unieke samenwerking.

Het publiek kan genieten van frisse akoestische interpretaties van hitnummers die iedereen kent en waar iedereen van houdt, elk met zijn eigen verhaal. De drie muzikanten spelen nummers als The Air That I Breathe & He Ain’t Heavy van The Hollies, Sweet’s Love Is Like Oxygen & Ballroom Blitz, en ook 10cc’s I’m Not In Love & Dreadlock Holiday evenals de Cliff Richard-klassiekers Carrie & Move It. Prachtige muziek, natuurlijk met mooie verhalen en nuchtere humor. De enige echte opwarmer voor de Top 2000!


Mick Wilson: ‘The Sweet zijn duidelijk anders dan The Hollies, die op hun beurt niet zo veel lijken op 10cc. Het respectievelijke songmateriaal is ook compleet anders. Als je echter akoestisch speelt en vriendschap, enthousiasme en liefde voor muziek toevoegt, klinkt het resultaat alsof alles op dezelfde plek is ontstaan.

FRONTM3N kreeg bij de eerste kennismaking met Nederland eind 2022 louter enthousiaste reacties van het publiek:

“Echt een fanatische show van doorgewinterde muzikanten met veel humor.”

“Drie uitgesproken persoonlijkheden die je tijdens de avond goed leert kennen.”

Kaarten à 29,50 zijn verkrijgbaar via 074 2556789 of www.schouwburghengelo.nl

Schouwburg Hengelo

Theater
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20