V.l.n.r.: Lonneke Oosting, Koen Verheijen en Iris Boogerd
V.l.n.r.: Lonneke Oosting, Koen Verheijen en Iris Boogerd

PodoTwente opent haar deuren in Noord Oost Twente

Algemeen

Sinds oktober zijn Iris Boogerd, Lonneke Oosting en Koen Verheijen gestart met PodoTwente. Alle drie de podotherapeuten zijn voor zichzelf begonnen na jaren in loondienst te zijn geweest. “We merken dat de zorg de laatste jaren veranderd is, we zijn voor onszelf begonnen om kleinschalig en patiëntgericht te kunnen werken”, vertellen drie kersverse ondernemers. 


TWENTE - Wat het drietal bindt is de liefde voor hun vak. “We staan te popelen om Twentenaren van allerlei voorkomende voetklachten af te helpen. Bij PodoTwente kunnen alle Twentenaren terecht met klachten aan de voeten, tenen, maar ook met klachten die voortvloeien vanuit problemen met de voeten. Denk hierbij aan knie- of rugklachten”, aldus Iris die sinds oktober is gestart met haar praktijk in schoenenwinkel Gert de Olde in Almelo. “Ons doel is dat we mensen zo lang mogelijk willen laten bewegen”, vertelt ze enthousiast. “We behandelen mensen met concrete klachten. Ook vanuit preventief oogpunt helpen we mensen zoals sporters, mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten, kinderen en ouderen.”

Het drietal kan bogen op ruime ervaring als podotherapeut. Lang werkten ze in loondienst. In die periode rondden ze verschillende opleidingen en cursussen af. Iris en Lonneke horen zelfs bij de eerste lichting kinderpodotherapeuten. Naast de algemene- en kinderpodotherapie, heeft Lonneke, die onlangs haar praktijk opende in Borne zich de laatste tijd verdiept in de manuele therapie van de voet en in voetentraining. 

Voor zowel Oosting, Boogerd als Verheijen geldt dat ze ervan zijn overtuigd dat de juiste mix van behandelingen en oefeningen cruciaal is voor het behalen van het beste resultaat. “We hebben aandacht voor de patiënt en kijken verder dan alleen de voet. Bij een eerste onderzoek nemen we uitgebreid de tijd om te kijken naar het bewegen van de voet en de houding van het lichaam. Elke mogelijke aanpassing van de voet heeft invloed op de rest van het lichaam”, aldus Koen, die al een locatie heeft in Ootmarsum en vanaf 2 januari ook begint in Denekamp.

Vergoeding voor podotherapie gaat vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van welke zorgverzekering men heeft. Mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.

PodoTwente is te bereiken via www.podotwente.nl

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20