Tientallen mensen aan tafel bij een eerder kerstdiner. Eigen foto.
Tientallen mensen aan tafel bij een eerder kerstdiner. Eigen foto.

Toekomst kerstdiner Hengelo ongewis

Algemeen

De toekomst van het jaarlijkse kerstdiner voor eenzame Hengelose ouderen is ongewis. De organisatie van stichting Hét Kerstdiner zoekt nieuwe bestuursleden. “Wij stoppen ermee. Als er geen nieuw bestuur komt, dan is het na dit jaar afgelopen. Maar ik heb wel goede hoop dat er mensen opstaan”, zegt voorzitter Ludan Schmid van Hét Kerstdiner. 

HENGELO - Voor eenzame ouderen in Hengelo wordt elk jaar een kerstdiner georganiseerd. Jaarlijks schuiven zo’n 250 senioren in de stadhuishal van Hengelo aan tafel voor een gezamenlijke maaltijd. Stichting Hét Kerstdiner organiseert dat al jarenlang. “Deze mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Dit jaar is de twaalfde editie”, aldus voorzitter Schmid.

Het kerstdiner is op zondag 10 december. De organisatie heeft in totaal meer dan 4.000 mensen een steuntje in de rug kunnen geven met dit gratis diner in alle afgelopen jaren. Twee keer werd er niet gezamenlijk gegeten vanwege de uitbraak van de coronapandemie. In die jaren werden kerstpakketten met een maaltijd naar bewoners van zorginstellingen gebracht. Dit is de tiende keer dat het diner in de stadhuishal is. De stichting organiseert het dit jaar met ondersteuning van De Zonnebloem. Deze landelijke organisatie zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Stichting Hét Kerstdiner zal zondagmiddag 10 december zo’n 250 eenzame ouderen met een handicap verwelkomen. Zij krijgen een feestelijke middag en avond met een diner aangeboden. Er is onder meer een bingo en muziek. Zestien hobbykoks van kookclub Proefverlof onder leiding van chef-kok Luc Gesing zetten een viergangendiner op tafel. De organisatie verwacht weer een gezellige bijeenkomst voor alle bezoekers. Maar daarna dreigen donkere wolken zich samen te pakken boven dit liefdadigheidsinitiatief. “Het is voor ons tijd het stokje over te dragen na twaalf jaar”, zegt Schmid. Het voltallige bestuur stopt. De stichting zoekt daarom nieuwe bestuursleden. Dan kan het jaarlijkse kerstdiner blijven bestaan. De organisatie hoopt ook nog bedrijven te vinden die prijzen voor de kerstbingo beschikbaar willen stellen. Een vrije gift is eveneens welkom. Tijdens deze bijeenkomst is er ook een kerstbingo.

Het bestuur bestaat uit Jort Annink (penningmeester), Odette van der Kuil (secretaris), Ludan Schmid (voorzitter) en Martijn Lebbink (algemeen bestuurslid). Een uitgebreid draaiboek ligt klaar en een grote groep van de vrijwilligers en kookclub Proefverlof hebben laten weten ook de komende edities te willen meewerken als het nieuwe bestuur hen dat zou vragen. “Nieuwe bestuursleden kunnen dit jaar ook met ons meelopen. Verder zijn we volgend jaar eveneens beschikbaar voor vragen”, zegt Schmid. Daarmee is een geleidelijke overgang tussen de besturen mogelijk. Meer info: stichtinghetkerstdiner@gmail.com

stichtinghetkerstdiner.nl 

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20