Mohamed Sankoh viert zijn hattrick in Almere. (Foto: Nesimages/Michael Bulder)
Mohamed Sankoh viert zijn hattrick in Almere. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles maakt eind aan slechte serie

Algemeen

Heracles Almelo heeft na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij Almere City haalde de ploeg van trainer John Lammers zondagmiddag flink uit: 0-5. Mo Sankoh was de grote man met drie goals. “We hadden dit als team nodig’’, aldus Lammers.

door Hans Assink

Almelo - Met de bal in zijn handen bedankte Mo Sankoh meerdere malen de meegereisde fans. De spits zette Heracles al in de vierde minuut op voorsprong door na een aantal gewonnen kopduels de bal van dichtbij in het doel te schieten. De goal gaf Heracles het juiste zetje richting een goed resultaat. En dat kwam er. Doelman Michael Brouwer hoefde niet eens zoveel te doen om de nul te houden. De 0-2 in minuut 64 was ook van Sankoh, op maat bediend door Anas Ouahim die de bal veroverde op Stije Resink. Zeven minuten later was de rebound op een schot van Sankoh voor Abed Nankishi en was het 0-3. Vervolgens schoot Nankishi van buiten de zestien de 0-4 in de hoek. Het slotakkoord was voor Sankoh die een pass van Brian de Keersmaecker koeltjes afrondde. “We hebben het strijdplan heel goed uitgevoerd’’, zei  invaller Thomas Bruns na afloop voor ESPN. “En ik denk dat onze spits heel belangrijk was. Hij is nog best jong. Ik denk dat je hem vertrouwen moet geven. Vandaag betaalde hij dat terug. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Ik vond het hele team heel goed. Het verschil zat hem in de strijd en de winnaarsmentaliteit. Iedereen gaf gas. We moeten het hebben van strijd, inzet en passie.’’ Lammers was uiteraard ook blij met de rol van Sankoh. “Hij is jong en mist wel eens kansen, maar dat doet iedere spits.’’ Sankoh wordt beter dankzij de trainingen, stelt Lammers. “Je moet scherp zijn voor het doel en de aanname moet goed zijn. Hij maakt stappen. Ik vind dat hij zich zelf ontwikkelt. Hij wordt beter en dat heeft hij laten zien.’’

Lammers complimenteerde zijn ploeg. “Ze moeten de taken uitvoeren en iedereen deed zijn werk. We zijn erin blijven geloven. We hebben een elftal met een aantal jonge spelers en die hebben ups en downs. We hadden dit als team nodig.’’

De 0-5 bij Almere City betekende voor het eerst ‘de nul’ voor keeper Michael Brouwer. Heracles Almelo steeg door de monsterzege op Almere naar de tiende plek van de ranglijst in de eredivisie. Heracles staat op 15 punten uit 13 wedstrijden. De volgende tegenstander is Sparta Rotterdam, op zaterdag 2 december in Erve Asito. Sparta is de nummer 6 van de eredivisie met 18 punten uit 13 wedstrijden. Sparta verloor zondag thuis met 1-2 van FC Utrecht.

Tiende plek

‘We moeten het hebben van strijd, inzet en passie’

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20