Een man met een sheltersuit op straat. Foto: PR. .
Een man met een sheltersuit op straat. Foto: PR. .

Meer slaapzakken inzamelen

Algemeen

Powerspex uit Hengelo zamelt slaapzakken in voor stichting Sheltersuit. De onderneming hoopt dat ook andere bedrijven deze stichting gaan ondersteunen. De slaapzakken zijn voor mensen die om verschillende redenen geen dak boven hun hoofd hebben.

HENGELO - Powerspex uit Hengelo zet zich in voor de medemens. “We waren al sponsor van stichting Sheltersuit en zijn ook slaapzakken gaan inzamelen. Dat idee ontstond voor de zomervakantie al. Bij ons bedrijf werken veel jonge mensen. Zij gebruiken slaapzakken voor de festivals in de zomer. We hebben gevraagd slaapzakken in te leveren als ze die niet meer gebruiken”, zegt Gerrie de Vries van Powerspex aan de Aquamarijnstraat 5 op bedrijventerrein Twentekanaal. De Vries regelt namens Powerspex de slaapzakkeninzameling. Storm liep het aanvankelijk niet. Nog steeds niet trouwens. “We hebben nu een vijftal slaapzakken. Dat valt tegen. Maar dat is niet het belangrijkst. Het gaat erom dat we dit idee warmhouden”, zegt De Vries. Ook andere bedrijven zouden dit initiatief volgens haar kunnen omarmen en slaapzakken inzamelen. “Het is maar een kleine moeite.” De inzameling bij Powerspex gaat gewoon verder. “Iedereen kan bijdragen. Mensen kunnen oude slaapzakken, die ze over hebben, naar ons brengen. Wij zorgen ervoor dat ze bij Sheltersuit komen.” Deze Hengelose procesautomatiseerder hoopt dat menigeen een slaapzak brengt. De Vries zegt dat een kapotte rits of gescheurde stof geen reden hoeft te zijn de slaapzak in de afvalton te deponeren. “Misschien liggen slaapzakken al jaren ongebruikt op zolder. Hoe dan ook; gooi slaapzakken niet weg. Breng ze naar ons en wij leveren ze af bij Sheltersuit.” De slaapzakken worden gebruikt als voering voor de sheltersuits. Een sheltershuit is meer dan een slaapzak. Het zijn grote wind- en waterdichte jassen. Die worden uitgedeeld op de meest uiteenlopende locaties. Dat gebeurt in Nederland en in het buitenland waar mensen op straat moeten slapen. Onder meer daklozen en slachtoffers van aardbevingen krijgen een sheltersuit.

Een slaapzak inleveren kan tijdens kantoortijden bij Powerspex aan de Aquamarijnstraat 5. Alle slaapzakken zijn welkom, mits ze geen dons bevatten want dat kan niet worden gesneden. Standaard katoenen en polyester slaapzakken dus. Een kapotte rits is geen probleem; die wordt toch niet gebruikt. Voor meer informatie mail naar info@powerspex.nl

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20