Daan Rots in duel met Sergino Dest van PSV. Joseph Oosting kijkt toe. (Foto: Bas Everhard)
Daan Rots in duel met Sergino Dest van PSV. Joseph Oosting kijkt toe. (Foto: Bas Everhard) Foto: BJ Everhard

FC Twente ziet concurrentie naderen

Algemeen

Met een 0-3 nederlaag tegen koploper PSV is er voor FC Twente een einde gekomen aan een serie van 24 thuiswedstrijden zonder nederlaag. De concurrentie voor een plek in de top vier, Go Ahead, Ajax, komt intussen dichterbij. Komende zondag wacht Twente de uitwedstrijd tegen Go Ahead.

door Hans Assink

Enschede - In vier van de laatste vijf wedstrijden morste FC Twente punten. Tegen PSV werden het er zelfs drie. Joseph Oosting moest het doen zonder Michel Vlap en Mitchell van Bergen. Links voorin stond nu Youri Regeer. De trainer had ook voor Younes Taha of Ricky van Wolfswinkel kunnen kiezen. Beide teams begonnen afwachtend. In de wedstrijd tegen Feyenoord zat Twente er direct bovenop, maar nu kreeg PSV rustig de gelegenheid de bal rond te tikken. Zonder gevaar te stichten overigens.
Dat veranderde na de domme rode kaart voor Mees Hilgers in de 25e minuut. Arbiter Allard Lindhout gaf eerst geel na de onbesuisde charge op Hirving Lozano, maar na ingrijpen van de VAR werd het rood. Oosting haalde clubtopscorer Sem Steijn eraf voor verdediger Alec van Hoorenbeeck. PSV sloeg pas in de extra tijd toe met een goal van Joey Veerman op aangeven van Johan Bakayoko. Balverlies van Daan Rots leidde de dodelijke counter in. In het begin van de tweede helft kopte Robin Pröpper ongelukkig de 0-2 in eigen doel en was de strijd gestreden. De 0-3 was van Bakayoko die door Lindhout werd gespaard voor een tweede gele kaart. “Het plan was om ons eigen spel te spelen. Wij hebben namelijk ook bepaalde ambities”, zei Oosting op de clubwebsite. “We hadden echter moeite om hoog druk te zetten. Dat had te maken met dat onze laatste linie niet snel genoeg aansloot. Daardoor vond PSV de vrije speler op het middenveld. We wilden vanuit het positiespel tot kansen komen, maar het lukte moeilijk om de vrije man te vinden. Dat was vooral in het begin van de wedstrijd het geval. Naarmate de wedstrijd vorderde, vond ik dat we wat grip kregen. Vervolgens valt dan die rode kaart. Dat is het breekpunt van de wedstrijd. Vlak na rust krijg je dan de 0-2 tegen en dan is het gewoon heel erg lastig.’’

Joseph Oosting kon zijn ploeg niks verwijten na het verlies tegen PSV. “We hebben in ieder geval niet opgegeven, ondanks dat we met tien man stonden.’’ Twente staat nu vierde met 27 punten uit 13 wedstrijden. Go Ahead (1-1 bij NEC) is vijfde met 22 punten uit 13 wedstrijden. Ajax (5-0 winst Vitesse) staat achtste met 15 punten uit 12 wedstrijden. PSV is koploper met 39 uit 13, gevolgd door Feyenoord (32 uit 13) en AZ (29 uit 12).

‘we hebben niet opgegeven’

‘het lukte moeilijk om de vrije man te vinden’

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20