De kast met spullen in MFA 't Berflo. Eigen foto.
De kast met spullen in MFA 't Berflo. Eigen foto.

Houdbare producten brengen en halen

Algemeen

Dagelijkse boodschappen zijn voor mensen met een laag inkomen bijna onbetaalbaar geworden. Ze moeten nog meer op jacht naar de koopjes. De mensen met de allerlaagste inkomens kunnen aankloppen bij hulpinstanties. MFA ‘t Berflo biedt inmiddels ook hulp. Er is een weggeefkast met producten. “Hier in deze wijk is het echt nodig”, zegt Nihâl Erten van Wijkracht.  

HENGELO - Weggeefkasten zijn in Nederland als paddenstoelen uit de grond geschoten. In heel veel plaatsen hebben particulieren een weggeefkast in de tuin gezet voor mensen, die het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Hulp is soms bittere noodzaak. Ook bij de multifunctionele accomodatie MFA ‘t Berflo aan het Apolloplein weten ze dat menig stadsgenoot het financieel niet gemakkelijk heeft. Daarom is daar onlangs een weggeefkast neergezet. Deze kast bestaat uit twee delen. In het andere deel van de kast staan boeken. “Sinds enkele maanden staat er een weggeefkast en boekenkast. Het is een intiatief van wijkbewoners en het wordt gefaciliteerd en ondersteund door Wijkracht”, laat deze organisatie weten. Met andere woorden: wijkbewoners brengen producten en in het gebouw van MFA ‘t Berflo kunnen ze uit de weggeefkast worden gehaald. Ook de beide basisscholen Paus Johannes en Mikado ondersteunen dit initiatief. “Ze leveren eveneens een bijdrage. Hier in deze wijk is het echt nodig”, zegt Nihâl Erten van Wijkracht. De weggeefkast begon met een proefperiode. In deze periode bleek het een succes. “Het toont aan hoe nodig de weggeefkast en boekenkast zijn. We hopen dat wijkbewoners hun steentje bijdragen door producten in de weggeefkast te leggen. Vooral langer houdbare spullen zijn welkom. Dus geen verse producten en ook geen drank”, zegt Erten. Zij is sociaal makelaar en aandachtsfunctionaris eenzaamheid bij Wijkracht. Ze hoopt dat wijkbewoners producten in de kast blijven leggen. Dat kan van alles zijn. Blikken soep, pasta en hagelslag bijvoorbeeld. “Maar ook maandverband, luiers en kinderboeken”, zegt ze. 

Tandpasta, toiletpapier en afwasmiddelen kunnen ook in de weggeefkast gezet worden. Erten constateert dat wijkbewoners enthousiast zijn over dit initiatief. Ze voelen zich volgens haar verantwoordelijk voor de weggeefkast en boekenkast. “Alles wordt netjes bijgehouden. Wijkracht is blij dat het project zo goed loopt”, laat ze weten. Wijkracht omarmt het initiatief om mensen in Hengelo met een laag inkomen te ondersteunen. Info: N. Erten via n.erten@wijkracht.nl en tel. 06-47147906.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20