Volop verse dennenbomen te koop bij Praxis en Gamma op Woonboulevard Almelo.
Volop verse dennenbomen te koop bij Praxis en Gamma op Woonboulevard Almelo.

Dennenbomen bij Praxis en Gamma

Algemeen

Praxis en Gamma op Woonboulevard Almelo hebben mooie dennenbomen te koop.

door Juliette Vrijhoeven/Woonboulevard Almelo

Almelo - De gezellige dagen komen er weer aan! Sinterklaas vieren kan ook best met een prachtige kerstboom in je woonkamer. Dat maakt het net iets sfeervoller. En de mooiste bomen staan nu vers voor je klaar bij Praxis en Gamma op Woonboulevard Almelo. Volle Nordmanns in alle soorten en maten! Heerlijke dennengeuren en diepgroene kleuren. Laat de feestdagen maar beginnen!

Maar hoe is deze traditie eigenlijk begonnen? Waarom willen wij toch massaal een kerstboom in huis rond de winterse feestdagen? Wist je dat de kerstboom door de Germanen is bedacht? Groene bomen en takken stonden bij oude Germaanse stammen symbool voor vruchtbaarheid en goddelijkheid. Vooral de dennenboom (eigenlijk spar) valt op, omdat hij het hele jaar door groen blijft. De groene boom kondigt daarnaast de nieuwe lente aan. Honderden jaren na het begin van de traditie werden er kaarsen toegevoegd. De kaarsen stonden symbool voor het licht, passend bij het nieuwe seizoen. De traditie van lichtjes in de kerstboom komt uit het Duitsland van de 17e eeuw. Nog later werden de kerstballen aan de kerstboom toegevoegd. De kerstballen stonden ook symbool voor de vruchtbaarheid.

Een mooie traditie waarbij sommige mensen tegenwoordig wat meer uitpakken dan anderen. Ga jij je hele huis in de lampen zetten of beperk je je tot binnenshuis? Het centrale middelpunt blijft hierbij natuurlijk een mooie kerstboom!

Waarom een Nordmann kerstboom? De Nordmann is een populaire kerstboom om zijn naaldvastheid en volle brede naalden. Dit is een langzame groeier en het duurt ongeveer tien jaar totdat deze boom een lengte heeft bereikt van 200 tot 250 centimeter! Een kenmerk van de Nordmann zijn de niet prikkende naalden. Bij zowel Praxis als Gamma op Woonboulevard Almelo heb je nu de keuze uit verschillende afmetingen. Zo zijn er kleine boompjes voor bij bijvoorbeeld de voordeur of grotere exemplaren voor in huis. In pot of gezaagd, alles is naar wens mogelijk. De medewerkers helpen je graag bij het uitzoeken en geven de kerstboom in een net aan je mee.
Praxis en Gamma hebben verse kerstbomen. Een kerstboom waarvan de naalden al bij aankoop uitvallen is niet vers, let hier goed op. Even flink schudden en je weet hoe de boom ervoor staat. Een verse kerstboom heeft verder glanzende, donkergroene naalden en de takken mogen niet hangen.
Liever een duurzame kerstboom? Uiteraard heeft de geur en echtheid iets moois maar een duurzame kerstboom heeft ook veel voordelen. Kies bij een kunstkerstboom voor een boom die meteen in het oog springt. Het is immers een investering die jaren mee kan. Sommige kunstbomen zijn haast niet van echt te onderscheiden! Ook hiervoor kun je in diverse winkels op Woonboulevard Almelo terecht. Kom inspiratie opdoen, ook op zondagen!

Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20