Thalien Wassink, samen met haar katten Julius en Caesar.
Thalien Wassink, samen met haar katten Julius en Caesar.

Professionele zorg voor álle katten

Algemeen

Wie vijf minuten praat met Thalien Wassink weet het zeker: zij is iemand met een grote passie voor dieren. In 2020 maakte zij een bijzondere ommezwaai in haar loopbaan: ze besloot om de opleiding tot kattentrimster te volgen en uiteindelijk een professionele kattentrimsalon te openen onder de naam ‘HAAR. Kattentrimsalon’. Liefdevolle verzorging met aandacht voor het unieke karakter van elke kat; dat is waar zij voor staat.

door de redactie

HENGELO - Thalien heeft al van kinds af aan een grote passie voor dieren. Ze wilde dan ook altijd al ‘iets’ met dieren doen. Aanvankelijk had het leven andere plannen; ze volgde een studie Marketing en Communicatie en ging als marketeer aan de slag. Dit bracht niet de voldoening die zij graag wilde, zeker toen ze veel thuis moest werken door de coronapandemie. Ze besloot eind 2020 een bijzondere ommezwaai te maken en zich op te laten leiden tot kattentrimster. “Eigenlijk wilde ik ook wel dierenarts worden, maar om als 28-jarige nog zo’n lange, zware opleiding te doen was ook niet praktisch”, zo legt zij uit. De keuze om als kattentrimster aan de slag te gaan werd ook ingegeven door haar eigen katten, Julius en Caesar. Twee schattige Heilige Birmanen, een langharige kattensoort die baat heeft bij goede vachtverzorging. Toen zij zelf op zoek ging naar een trimmer constateerde Thalien al snel dat niet iedereen de verzorging waar haar katten behoefte aan hebben, kon leveren. Dus: “Dan doen we het zelf!”

Zorgbehoefte 
vaak onderschat
De afgelopen jaren was er een bijzondere trend zichtbaar: mensen kiezen steeds vaker voor de wat exotischere katten; vaak ook langharigen. Dit zijn soorten die vaak wat meer aandacht nodig hebben qua verzorging om er op hun mooist bij te lopen. Dit is een aspect wat veel mensen onderschatten volgens Thalien: ze kopen zo’n kat maar staan niet stil bij de vachtverzorging. Vaak met de gedachte: ‘dat doet de kat toch zelf?’, maar bijvoorbeeld de wat oudere kat heeft vaak moeite met zichzelf verzorgen en kan wel wat steun gebruiken. Tegelijk kwamen er ook steeds meer kattentrimmers bij die lang niet altijd de juiste zorg leveren voor dit soort katten; het is immers een vrij beroep wat iedereen zomaar mag beoefenen, zonder een waarborg voor de kwaliteit. Er is dan ook een groot verschil in professionalisme van salon tot salon.


Kwaliteit waarborgen
Voor Thalien’s klanten is het geruststellend om te weten dat ze aangesloten is bij een gerenommeerde vakvereniging. Het toont haar toewijding aan het vak en haar bereidheid om te investeren in voortdurende verbetering en de toekomst. Zo is zij als enige salon in de regio aangesloten bij de ABHB; de vakvereniging voor gediplomeerde vachtverzorgers. Dit garandeert dat zij een uitstekende kwaliteit zorg levert. Daarnaast volgde zij de nodige praktische cursussen en opleidingen, zoals voor het geven van voedingsadvies, EHBO voor honden en katten, fytotherapie en zelfs Tellington T-Touch. Dit is een zachte aanrakingsmethode om een kat op zijn gemak te stellen en zo de behandeling minder stressvol te maken. Zij heeft bij haar huis een mooie, gezellige behandelruimte ingericht. Kleinschalig en sfeervol, zodat de kat zich goed op zijn of haar gemak voelt. Bij HAAR. Kattentrimsalon krijg je dus echt het professionele totaalpakket toegewijd aan de hoogste normen zodat je kat de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.


Elke kat is uniek
Elke kat is uniek, zowel qua persoonlijkheid als de specifieke behoefte aan vachtverzorging. Thalien stelt daarom in overleg met de eigenaar een individueel behandelplan op voor elke kat. Dit gaat verder dan alleen de uiterlijke vachtverzorging; zo is ook ontvlooien en ontwormen mogelijk. Verder geeft zij passend advies over onder meer de voeding. Net als bij ons mensen staat immers alles met elkaar in verbinding; goede voeding is de basis voor een gezonde huid en vacht.


Uitstekende reviews
Dat Thalien’s focus op expertise, goed advies en liefdevolle zorg zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit de uitstekende Google-reviews die zij de afgelopen twee jaar ontving. De cliënten roemen haar passie, geduld en uiteraard het mooie resultaat. Naast de zorg in haar eigen salon werkt zij in bepaalde gevallen, op afspraak, ook op locatie.


Maak een afspraak
HAAR. Kattentrimsalon is gevestigd aan de Esdoornstraat 16 in Hengelo. Voor het maken van een afspraak kijkt u op: www.haarkattentrimsalon.nl of belt/appt u met: 06-206 13 996.

Pen
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20