foto: ESTHIA
foto: ESTHIA

ESTHIA begint met hobby-middag voor senioren

Algemeen

door Marjolein van Loenen 

Stichting ESTHIA, een kleine organisatie voor dagbesteding, start met een hobby-middag voor senioren. Iedere dinsdagmiddag komen senioren bijeen om twee uurtjes creatief bezig te zijn in gezelschap van andere hobbyisten.

HENGELO - Met deze hobby-middag wil ESTHIA de groeiende eenzaamheid onder ouderen tegengaan vertelt Cynthia Martina, mededirecteur van Stichting ESTHIA. Deze stichting heeft dagbesteding inclusief maaltijd voor zo’n 50 deelnemers.

“Voor deze activiteit heeft u geen indicatie nodig”, weet Cynthia. Mensen mogen zelf hun hobbymateriaal meenemen en zelfstandig aan de slag gaan. “U krijgt van ons een kopje koffie of thee. Kom gerust langs en voor u het weet maakt u nieuwe vrienden”, voegt ze toe.

Met dit soort activiteiten wil ESTHIA de sociale betrokkenheid in de wijken rond het Bevrijderslaantje vergroten. Hun bibliotheek is bijvoorbeeld beschikbaar voor alle bewoners in de omliggende wijken, elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur, met uitzondering van lunchtijd tussen 12.00 en 14.00 uur. De hobbymiddag is elke dinsdagmiddag van 14.15 tot 16.15 uur bij de dagbesteding van ESTHIA aan het Bevrijderslaantje 6 in Hengelo. Ga voor meer informatie naar www.esthia.nl.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20