Dean en Emely zijn de jeugdhoogheden van HCV De Windbuul'n.
Dean en Emely zijn de jeugdhoogheden van HCV De Windbuul'n.

Neef en nicht zwaaien de scepter

Algemeen

Het is nog lang geen carnaval, maar bij de carnavalsverenigingen staan wel de nodige activiteiten op het programma. Zo zijn Dean en Emely benoemd tot de jeugdhoogheden van HCV De Windbuul’n. Dat gebeurde vorige week. Een week later waren ze op bezoek bij de bevriende vereniging De Keiensleppers in Haaksbergen. 

HENGELO - Het was volgens pr-woordvoerder Niek van der Zande van HCV De Windbuul’n een sprankelende zondagmiddag bij The Three Musketeers in Hengelo. Daar werden de nieuwe jeugdhoogheden gepresenteerd. “Jeugdstadsprins Dean en jeugdstadsprinses Emely zullen dit seizoen als dynamisch duo voorop gaan in het Hengelose jeugdcarnaval”, aldus Van der Zande. Ze zijn neef en nicht van elkaar. “Dean en Emely namen met volle overtuiging de verantwoordelijkheid op zich om het jeugdstadsprinsenduo te worden bij HCV de Windbuul’n.” Dean was een jaar eerder al prins carnaval op zijn basisschool. Ook Emely houdt van carnaval. Zij was al dansmarietje. In het komende carnavalseizoen zijn er weer tal van festiviteiten. “We hebben ook uittredens. Dan gaan we bij bevriende carnavalsverenigingen op bezoek. Zowel kinderen als volwassenen waren zondagmiddag bij De Keiensleppers in Haaksbergen”, zegt Van der Zande. Meer uittredens volgen nog. Het carnaval is volgend jaar in het weekeinde van zaterdag 10 februari. “Een week eerder op zaterdagmiddag 3 februari doen we mee aan de kinderoptocht in Delden. Ook is er weer kindercarnaval bij hotel Van der Valk in Hengelo. Dat is op zondag 28 januari”, zegt Van der Zande. De verlichte optocht in Hengelo is op vrijdag 9 februari en een dag later is de familieoptocht. Daar zijn de carnavalliefhebbers van HCV De Windbuul’n vanzelfsprekend van de partij. Een motto hebben de jeugdhoogheden ook. Dat luidt: “Met neef en nicht aan de top, gaan wij met carnaval voorop.” Van der Zande hoopt op een feestelijk seizoen. “De jeugdige energie van dit duo zal een aanstekelijke sfeer creëren tijdens het carnaval in Hengelo.” Aan het jonge tweetal zal het niet liggen.

In hun vrije tijd delen Dean en Emely diverse interesses. Terwijl Emely houdt van skaten en turnen, is Dean een enthousiast lid van de scouting. Beiden uiten hun creativiteit door tekenen en knutselen, en hun liefde voor dieren blijkt uit Emely’s hamster en twee cavia’s, en Dean’s kat en drie honden. Ondanks hun verschillende hobby’s bundelen ze hun krachten voor hun gezamenlijke passie: carnaval.

Carnaval gezamenlijke passie

Carnaval in Hengelo
op 9 en 10 februari

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20